Teme: Garmin

Garmin Mapsource 6.15.9 primenjuje novi sistem licenciranja mapa

Skraćena veza: http://pedja.supurovic.net/veza/3813

Garmin je ovih dana objavio verziju 6.15.9 programa MapSource koji služi za pregled i upotrebu Garmin mapa na računaru, planiranje ruta i slanje i preuzimanje podataka između računara i navigacionog uređaja. Ovim programom se i mape stavljaju na uređaj.

Verzija 6.15.9 ima ugrađen novi mehanizam provere ključeva za mape, koji je Garmin nedavno najavio, a o čemu sam već pisao na blogu.

Od ove verzije program MapSource će svaku mapu koja nema ključ izdat direktno od Garmina prikazivati kao zaključanu i ona neće moći da se koristi ni na koji način, pa ni da se pošalje u navigacioni uređaj.

Garmin je novi način provere ključeva najavio kao način rešavanja problema sa sve većom piraterijom svojih mapa ali, ujedno je namerio da na taj način sa tržišta ukloni sve mape za Garmin uređaje koje prave nezavisni proizvođači.

Promena u programu MapSource je samo početak. Sledi izmena firmvera u postojećim garminovim uređajima, tako da oni takođe više neće raditi sa mapama koje nije odobrio Garmin, a svi novi uređaji će ubuduće ključeve proveravati po novom sistemu.

Stoga, ako imate neku mapu koju ste kupili od nezavisnog proizvođača a koja se otvara uz ključ koji ste dobili prilikom kupovine, nemojte instalirati novu verziju MapSource-a dok sa proizvođačem mape ne utvrdite da li će vaša mapa raditi.

Ovo se ne odnosi na mape koje se distribuiraju kao nezaključane (obično su one besplatne). Na njih se novi sistem provere ključeva ne odnosi i one će bez problema raditi kako u ovom programu tako i u svim navigacionim uređajima.


Podelite ovaj članak sa prijateljima


Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Popunite izraz tako da bude tačan: *