Teme: Lično

I rapidserbia.com krade članke

Skraćena veza: http://pedja.supurovic.net/veza/3770

Još se nije ohladio članak o krađi članka Garmin menja način zaključavanja mapa koju su napravili na sajtu gps-srbija.com, kada u jednom od komentra saznadoh da se isti ovaj članak pojavio i na sajtu rapidserbia.com.

Njihov član koji se potpisuje kao Purašević, bez ikakvog ustezanja je iskopirao članak sa mog bloga i preneo ga na forum rapidserbia.com. Nije mu smetalo ni da potpiše članak i da ostavi utisak kako je on taj članak napisao. Nigde nije naveo ko je članak stvarno napisao, a kamoli objavio odakle je uzeo tekst.

Čak je uz članak preuzeo i ilustraciju, koju je, doduše, za razliku od ekipe sa gps-srbija.com, postavio na dodaj.rs i odatle ga ubacio u tekst na rapidserbia.com, uklanjajući time svaki trag o poreklu teksta.

http://rapidserbia.com/viewtopic.php?f=32&t=120081

Primetićete da se iznad članka nalazi reklamni baner Telenora. Iako teško mogu da razumem da se takva firma reklamira na ovakvom sajtu koji je očigledno leglo piraterije, ne mogu da razumem da mogu da dozvole da im reklama stoji na članku koji je ukraden.

Isti ovaj Purašević, na isti način je članak pod svojim imenom objavio i na sajtu serbiarapid.com. Ovaj put je ilustraciju ubacio u tekst linkujući je direktno sa mog bloga, tako mi još praveći dodatnu štetu.

http://www.serbiarapid.com/viewtopic.php?f=33&t=2448

Kad se obrati pažnja da je taj Purašević iz Budve (ako jeste) onda slika malo postaje jasnija, odnosno ne čudi toliko zašto mu kićenje tuđim perjem nije tako strano.

Zahvaljujem Marku, koji mi je javio za ova dva slučaja krađe.


Podelite ovaj članak sa prijateljima


13 comments to I rapidserbia.com krade članke

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Popunite izraz tako da bude tačan: *