Teme: RNIDS

RNIDS sponzoriše državu

Skraćena veza: http://pedja.supurovic.net/veza/1432

U jeku opravdanog postavljanja pitanja šta RNIDS radi sa ogromnim parama koje su prihodovane registracijom preskupih .rs domena, RNIDS pravi poteze koji su blago rečeno neobični.

Pre neki dan sam skrenuo pažnju na neverovatno razbacivanje novcem održavanjem sednice Skupštine u luksuznom hotelu i upošljavanje marketinške agencije za organizaciju svega toga, a nije dugo potrajalo da smisle novi način da nepotrebno rasipaju oteto.

Na 47. sednici Upravnog odbora RNIDS održanoj 17. februara 2009. upravni odbor je doneo odluku da se Republici Srbiji dodeli donacija od 200 domena na period od deset godina za namensko korišćenje za potrebe državne uprave. Ova donacija će biti ostvarena kroz ugovor RNIDS i Uprave za zajedničke poslove republičkih organa Republike Srbije.

Sve domene koji budu regulisani kroz donaciju registrovaće direktno RNIDS na zahtev UZZPRO, a o da bi se znalo o kolikim parama se radi treba imati u vidu cene registracije domena direktno kod RNIDS-a a ne preko registara, koje su višestuko veće.

Usput je odlučeno da se rezervacija domena za potrebe države (što je svojevremeno u javnosti protumačeno kao skandalozna zloupotreba) produži do 30.09.2009. godine.

I eto tako, nas deru bezobrazno visokim cenama, a onda sponzorišu državu, umesto da bude obrnuto.


Podelite ovaj članak sa prijateljima


Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Popunite izraz tako da bude tačan: *