Изборник Затворити

Belgrade Code Academy spam

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/8852

Приметим јуче да ми на Фејсбуку стижу објаве са неке групе Belgrade Code Academy. Проверим, кад оно, неки Дејан Симић ме убацио у групу. Погледам опис: „Група је основана са циљем популаризације ИТја, програмирања, размене искуства и мишљења и популаризације и рекламе програмерских курсева.“

Дакле, нити ме је питао нити обавестио, само ме је убацио у групу. Због тог поступка одмах ми је ствар била сумњива па сам мало истражио. Иако у опису групе нигде није ни поменуто, на Интернету сам нашао да постоји фирма Belgrade Code Academy која се бави држањем курсева и тако сличним радњама.

Поставим поруку у групи да питам шта је тај Belgrade Code Group и после неког времена игнорисања ипак добијем потврду да је група у ствари маркетиншки продужетак те фирме и да се у ствари ради о навлачењу људи да би се од њих на крају извукао неки новац кроз продате услуге.

Мој задатак је вероватно требало да буде, пошто сам ја већ искусан програмер, да се примим на превару и да у групи пишем корисне ствари, дајући јој тако кредибилитет и привлачећи наивне људе који желе да постану програмери а који су у ствари његова циљна група – њима жели да прода своје сумњиве услуге.

То наравно не чуди, с обзиром на то да убацују људе у групу без питања.

Не чуди ни то што сам, након што сам скренуо пажњу да је то незаконито поступање, избачен из групе.

Овај хохштаплер је у своју групу убацио 500 људи, без пардона, без скрупула и без имало гриже савести јер њега интересује само НОВАЦ!.

Не дајте се злоупотребити од стране оваквих хохштаплера који вас гледају само као новчанике и кредитне картице које треба испразнити. Оног тренутка када вас неко убаци у групу, на имејл листу, Вибер групни чет или на сличан начин без ваше претходне дозволе вас изложи некаквим најшешће рекламним информацијама, реагујте. Не дозволите то.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.