Изборник Затворити

Facebook подршка је безвезарија

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/264

Како већ неко време користим Фејсбук, сваки пут се срећем са неким ситним недостацима у њиховом корисничком интерфејсу. Пошто ми је употребљивост корисничког интерфејса специјалност, синоћ одлучим да одвојим мало времена и прибележим шта ми то смета и предложим нека могућа решења. Ништа компликовано, али би вероватно поприлично олакшало коришћење сервиса.

Нешто времена сам изгубио тражећи како уопште да пошаљем поруку техничкој подршци и кад сам скоро одустао, наиђох на линк. Лепо је писало: „Ако имате неку сугестију или предлог у вези Фејсбука, пошаљите нам поруку“. Супер. Кликнем ја на линк, отвори се дијалог за слање порука, пљунем у шаке запнем.

После неког времена, порука би готова, саставио сам ту неколико ствари које сам запазио, потрудио се да објасниш шта ми смета, што ми смета и предложио, како би то могло да се унапреди. Као што рекох, ситне ствари, лаке за изведбу.

Данас, скинем пошту и затекенм одговор од Фејсбука. Нисам баш очекивао брз одговор тако да сам претпоставио да се ради о уобичајеној аутоматској поруци која потврђује да су моју поруку примлили и да ће је размотрити. Али не лези враже…

Порука је заиста аутоматски одговор, али наопак. Рекли су ми да одје*ем. Наравно, не директно. Уместо неког смисленог одговора, послали су ми извод из FAQ (факју), са неким одговорима које су ваљда по кључним речима извукли из своје базе. И ниједан одговор није имао благе везе са оним што сам им ја писао, осим што се заиста неке кључне речи поклапају.

Мање-више то, али пропратна нота је гласила да погледам те договоре па ако ми то не помогне да им пишем поново. Класично одје*авање.

Само, заборавили су да ми бар пошаљу копију оне моје поруке, јер, пошто сам је писао са ФЕјсбук сајта, немам копију. Сад сам ја њих факјуисао (наравно, не буквално). Кад немају ни минималног поштовања према својим корисницима.

5 Comments

 1. fotomanijak

  Ja inace imam sasvim suprotno iskustvo, napisao sam poruku o nekim dodatnim opcijama vezanim za status online, i kako bi bila neka zgodna „invisible“ opcija…
  Dobio sam sasvim smislen odgovor, da je su u procesu implementacije te opcije i da je chat i ti statusi tek u beti.
  Takodje poprilicno brzo.

 2. Marko O.

  Stigao ti je automatski odgovor, ništa strašno.
  Ili odgovor nekog ko koristi ključne reči, pa tek onda očekuje da im ponovo pišeš, kao što piše u poruci.
  Uključujući to da u odgvoru nema tovje prvobitne poruke, i da im je odgovor loš i da ti ponove tvoju poruku da bi mogao da im pišeš.
  Dakle, ima manjkavosti i nesta za poboljšanje na više nivoa :)
  (U prevodu Ju ju :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.