Изборник Затворити

Невероватно на gps-srbija.com: украдох сам себи чланак

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/3741

Шта све човек неће доживети. Пре неки дан сам на форуму gps-srbija.com  написао једну поруку на тему измене начина закључавања Гарминових мапа о чему сам писао овде на блогу . Започела се дискусија али ја у једном тенутку видим да је неко изменио моју поруку и уместо ње ставио комплетан чланак преузет одавде са блога. Чланак није потписан, нити је наваден извор одакле је преузет. Штавише, измена је изведена тако да нигде и не стоји напомена да је урађена (на форуму, иначе, када неко измени поруку, стоји у дну напомена ко је то урадио и када).

На све то, још су у чланак укључили и илистрацију са блога, али тако што су директно линковали слику на мом блогу, те су, поред крађе чланка, још и мени направили додатни трошак, пошто су њихови посетиоци учитавали слику са мог блога.

Очигледно, неко је  од администратора (пошто ово могу да ураде само администратори) одлучио да искористи занимљиву тему и да мало повећа посећеност свом, иначе, слабо посећеном форуму gps-srbija.com, а да то изведе тако што ће поруку коју сам ја написао заменити другом поруком, односно чланком који сам такође ја написао, али га нисам написао на том форуму, нити сам дао дозволу да га неко други пренесе (нико ме тако нешто није ни питао).

http://www.gps-srbija.com/viewtopic.php?p=12762

Пошто је порука на форум стављена под мојим налогом, имао сам могућност да је мењам, те сам тако обрисао текст који је стављен и вратио оригиналну своју поруку. Сада се испод поруке појавила информација да сам је ја мењао и када сам то учинио. Мислио сам да је ствар тиме решена али јадац.

Убрзо, моја порука је поново измењена, поново је стављен цео мој чланак преузет са овог блога, али овај пут је остала и инфорамција да сам ја ту поруку мењао.  Дакле, не само да је неко од администратора украо мој чланак и ставио га на форум gps-srbija.com, него инсистира на томе да чаланак остане на форуму и још је сада оставио лажну инфорамцију да сам ја мењао поруку и да сам ја у ствари убацио тај чланак. На све то, сада су онемогућили да ја могу поново да изменим поруку, тако да не могу да поново уклоним чланак.

Иако ретко примењујем ту праксу, овај пут сам на форуму gps-srbija.com у истој теми где се све ово десило, оставио питање ко је и зашто мењао моју поруку и ставио чланак без дозволе и потписа аутора. У поруци сам захтевао да се украдени чланак уклони. Не само да ми нису одговорили, нити уклонили украдени чланак, него су обрисали поруку у којој сам изнео свој захтев.

Уз то, у приватним порукама ме сачекала порука корисника који се потписује као Доктор (име му је Дамир Митровић, нисам утврдио која му је функција), који ми је још и запретио последњом опоменом да не остављам на форум gps-srbija.com чланке без потписа и да не спамујем форум (ово је ваљда мислио на мој захтев да се чланак уклони).

Ето, доживео сам да ми на једном форуму прете зато што нисам ставио потпис на преузет чланак, који ја нисам ни преузео него је то урадио неко од администратора, намештајући да то изгледа као да сам ја урадио, и још ми траже да ставим потпис испод чланка, а претходно су ми забранили да мењам ту поруку.

До сад сам видео свакојаке крађе, али овоје вероватно врхунац бескрупулозности и безобразлука. Не само да су украли мој чланак, него још лажно представљају да сам то ја учинио и још хотлинкују илустрацију тако да ја имам и трошак.

Просто невероватно, покренем им занимљиву тему на форуму gps-srbija.com и тако он, иначе учмао и полумртав таман живне јер се зачне дискусија, а онда администратори овако покваре целу ствар.

Поново сам на форуму gps-srbija.com оставио захтев да се спорни чланак уклони, мада верујем да ће и тај захтев бити обрисан, а да ће мени овог пута бити и забрањен приступ на тај форум.

15 Comments

 1. Pavle

  Tako im i treba. Umesto da na prvom mestu nisu menjali tvoju poruku, oni sad imaju toliko negativnu reklamu da mogu da se oproste od ikakve popularnosti foruma do koje sigurno ne bi došlo.

 2. Vlado

  Svašta sam pročitao u poslednje vreme, ali ovo je vrh vrhova, da je neko smišljao priču, ne bi smislio nešto ovakvo. Btw. ovaj logo, mislim na text na forumu GPS-Srbija, jel u paintu pisan?

 3. Peđa

  Лого је званичан Гарминов лого, само сам га ја мало средио у фотошопу да ми се уклопи као илустрација.

 4. Mirko

  Mogu vam reci da je sajt gps-srbija.com totalno mrtav.Niti imaju ideja, niti bilo ko moze da ista uradi (tj. da resi neki problem sa gps aparatima…ako ga ima).
  Sama cista „nagadjanja“.

  A sto se tice kradje, pa iskreno covek od njih nista drugo i nije mogao da ocekuje.

 5. Zeljko

  Ne kradu samo ono. I na warez forumima kradu jedni od drugih i ne ostavljaju nadimak autora ili bilo sta drugo. Vec samo upload i nije bitno ko je sta radio. Jednostavan zakljucak: masovno nevaspitanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.