Изборник Затворити

Како да повећате посећеност блога – напишите чланак о Сузан Бојл

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/1934

Прекјуче написах чланак осврћући се на популарност Сузан Бојл , са намером да коментаришем феномен улоге коју је Интернет имао у њеној популарности. Од како сам поставио чланак, статистика посећености је полудела – днeвна посета је утростучена!

Кључна реч „Сузан Бојл“ (да баш, српска транскрипција) је врло брзо надмашила све остале кључне речи по којима долази посета се претраживача и то не надмашила, него вишеструко надмашила. Сам чланак је за нешто више од једног дана избио на прво место по читаности чланака на блогу у последња два месеца а и даље се бројач жестоко повећава, претећи да ће бити ускоро и најчитанији на блогу икада.

Наравно, не мислим да је мој чланак нешто посебно и да је зато изазвао интересовање, већ да је интересовање уопште огромно, а да је ово што се дешава на мом блогу само одраз свега тога.

Приметио сам још једну интересантну појаву. На google.rs на упит „suzan bojl „, мој чланак се појавио невероватном брзином, само који сат након што је објављен и налази се на шестом месту. На google.com иста кључна реч са додатним параметром hl=sr чланак се налази на трећем месту.

С обзиром да сам ја намерно окаснио са чланком на тему успеха Сузан Бојл, а да је чак и више дана пре мене неколико других домаћих блогера писало о њој, и да је на домаћим форумима и друштвеним мрежама она врућа тема, прилично сам изненађен да се мој чланак тако високо котира. Ово је поготово чудно имајући у виду да се ја прилично лежерно односим према оптимизацији за претраживаче и не трудим се нешто посебно да истерујем високи рејтинг блога.

Све у свему, очигледно је да савети које сам дао у чланку Како промовисати свој блог сасвим довољни, а теза да је садржај најважнији стоји чврсто на првом месту од свих принципа оптимизације за интернет претраживаче.

Ако сте и ви на блогу писали на тему популарности Сузан Бојл, јавите какви су ефекти на посећеност.

1 Comments

  1. BRANKKO

    Tako kod mene skocise statistike za „dobri stari super mario“ a imam samo jedan post o njemu :)
    Doduse jos jedan je u fazi kuckanja… ali se oteze vec mesec dana…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.