Теме: Бежичне мреже

Wi-Spy 900x – доктор за 900 Mhz

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/3637

О спектралним анализаторима Metageek сам већ писао раније.  У суштини, ради се о УСБ картицама које омогућавају да рачунар, из одговарајући програм, постане спектрални анализатор. Картице које сам раније представио су покривале опсеге од 2.4 и 5.x GHz који су употреби за бежично умрежавање.

Metageek је у међувремену избацио још једну верзију УСБ анализаторта спектра, Wi-Spy 900x, који покрива опсеге од 868 и 915 MHz.

Овај уређај је интересантан јер се опсег који покрива користи за многе намене: бежичне телефоне, камере, RFID, разне сензоре и друге уређаје. Ово је један од најоптерећенијих опсега те је врло добро имати могућност да се испита загушење у окружењу.

Картица се употребљава на исти начин као и остале картице из  Wi-Spy серије: убодете картицу у УСБ прикључак, покренете програм Chanalyzer 3 и одмах почиње снимање опсега.Ако вам антена која се добија узкартицу није довољна, можете је скинути и закачити неку другу, по жељи, на уграђени RP-SMA прикључак.

За више детања погледајте мој ранији чланак о Wi-Spy картицама и упуства на сајту Метагеек.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Попуните израз тако да буде тачан: *