Изборник Затворити

WiFi ToolBox – андроид алатка за администраторе бежичних мрежа

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/6296

Сваки пут када на микротику подешавам фреквенцију приступне тачке, нервирам се јер нису у њему направили да се просто може изабрати канал, већ увек мора да се унесе одговарајућа фреквенција. С обзиром да је бежични опсег подељен на канале баш зато да би се лакше могло радити са њима, нормално је да се приликом подешавања може изабрати канал а не фреквенција.

Уместо канала, микротик нуди листу фреквенција па ти погађај која је за који канал. Да ствар буде сложенија, микротик подржава много већи опсег фреквенција него што обухватају слободни опсези, као и међуканале, тако да се треба снаћи у шуми фреквенција које су на располагању.

Да бих то некако решио направио сам једноставан програм Wifi ToolBox за Андроид који садржи упоредне табеле фреквенција и канала на бежичним опсезима 2.4 GHz и 5.xx GHz.

Употреба програма је јендоставна: покренете га и из листе изаберете за који опсег желите да видите списак канала. За 5.xx GHz опсег канали су подељени у три групе према ограничењу максималне исијане снаге предајника.

Претпостављам да ће програм и неком другом користити па га стављам свимана располагање. Програм је бесплатан. Не знам како се програм ставља на Аднроид Маркет па га нисам тамо ни стављао. Ево адресе за директно преузимање са мог блога:

WiFiToolBox.apk прекопирајте на свој телефон и покрените га из неког програма за преглед садржаја диска на телефону. То ће га инсталирати. Наравно, да би ово радило морате подесити телефон тако да дозволи инсталацију апликација без Андроид Маркета.

2 Comments

  1. vodich

    Ako hoces mozes da stavis program na moj nalog na Android marketu cisto da ga ljudi lakse instaliraju… imas mail pa ako si zainteresovan

  2. Peđa

    Хвала, али овај програм свакако не може да се стави на Гугл Маркет јер је рађен оним њиховим генератором.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.