Изборник Затворити

Како да на Фејсбуку прикажете свој радио-аматерски позивни знак

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/8485

yt9tp-pedja-supurovic-fbhead2Радио-аматери воле да истакну свој позивни знак, стварајући тако прилику да их примете други радио-аматери и да стекну нова познанства и пријатељства.

Фејсбук омогућава да то постигнете на три једноставна начина.

Прикажите позивни знак као надимак

На свом профолу можете подесити позивни знак како један од надимака и означити га као истакнутог, тако да се приказује на вашем профилу одмах испод вашег имена.

Како се ово подешава:

  • Отворите измене свог профиле и то опцију „Details About You (директан линк https://www.facebook.com/supurovic/about_details )“;
  • Ова опција садржи одељак „OTHER NAMES“ у коме се подешавају надимци. Просто додајте нови надимак и подесите:
    • Name Type: Other
    • Name: (овде унесите свој позивни знак)
    • Show at top of profile: (ову опцију означите као укључену)

Када сте све попунили снимите ново подешавање. Сада ће се ваш позивни знак видети на вашем профилу одмах испод вашег имена.

Прикажите позивни знак у сличици профила

Још бољи приказ свог позивног знака можете остварити ако га ставите у сличицу свог профила. Сличица се додаје једноставно, пређит емишем преко постојеће сличице и појавиће се линк за замену сличице профила (Update profile Picture). Кликните на линк и добићете опцију да је замените новом, коју можете учитати и са свог рачунара.

Ако немате одговарајући сличицу, отиђите на Адресар радио-аматера , у претрагу укуцајте свoј позивни знак и када добијете детаљан приказ података о свом позивном знаку на њему ће бити приказан и беџ са самим позивним знаком. Десни клик на беџ ће вам понудити опцију да слику снимите на свој рачунар. Када је снимите, њу можете да употребите на Фејсбуку као слику свог профила.

Прикажите позивни знак у слици на заглављу профила

Слика у заглављу профила се поставља на сличан начин као и сличица профила. Пређите мишем преко слике заглавља и отвориће се линк за постављање нове слике (Update Cover Photo).

Овом опцијом можете поставити нову слику коју сте претходно припремили тако да садржи ваш позивни знак и неки мотив који је препознатљив као радио-аматерски.

Када све ово урадите сваки радио-аматер ће отворивши ваш профил одмах препознати да сте и ви радио-аматер.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.