Изборник Затворити

Негативна реклама рулез!

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/3146

Ако пратите мој блог, сигурно сте приметили да примењујем мало неуобичајен начин да решавам проблеме са крадљивцима својих чланака и фотографија – уместо да се бакћем са њима, лепо објавим на блогу да су ме покрали. Функционише одлично, крадљивци редовно и то у врло кратком року сазнају да су разоткривени иако их не контактирам директно. Интенет је чудо. :)

Данас читам блог Дејва Керола (Dave Carroll), музичара из Халифакса, САД. Применио је сличан метод да се избори са проблемом који га је задесио. Наиме на једном путовању, кроз прозор авиона у који се тек укрцао је видео како службеници авио компаније буквално убацују музичке инструменте у авион, при том их оштећујући. Тако је и његова вољена и скупа гитара поломљена. И поред упорног настојања да од авио компаније Јунајтед (United Airlines) добије надокнаду, није у томе успео – напротив представници компаније су га прво вукли за нос и шетали од служе до службе, а на крају му саопштили да немају намеру да му надоканде штету.

Схвативши да штету неће надокнадиди одлучио је да се авио компанији Јунајтед освети тако што ће направити песме у којима ће да их оцрни и још сними видео спотове и то све да у јавност на потпуно слободно коришћење.

Први од три музичка спота је већ направио:

Детаљнију причу можете прочитати на блогу Дејва Керола .

1 Comments

  1. Peđa

    Ево мало додатних информација везаних за овај Поступак Дејва Керола.

    Последица ове његове кампање је да су акције United Airlines-а опале за 20% (180 милиона долара) јер је његов видео спот постигао огроман успех (за првих десет дана одобјављивања на YouTube-У погледало га је 4 милиона људи).

    Чак је и сам Керол добро зарадио, јер је његов видео ушао међу двадесет најпродаванијих на iTunes у Канади.

    http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1201671/Singer-Dave-Carroll-pens-YouTube-hit-United-Airlines-breaks-guitar–shares-plunge-10.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.