Изборник Затворити

Несрећа у фабрици оружја у Ужицу

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/3051

Вечерас је у фабрици оружја Први Партизан – Наменска дошло до серије експлозија у подземном објекту где се ради са експлозивним материјама. Ватрогасци још увек покушавају да угасе пожар и уђу у објекат како би извукли запослене који су се у тренутку експлозија налазили у објекту.

Претпоставља се да је у објекту остало педесет радника и о њиховој судбини се још увек ништа не зна. Цело Ужице је у шоку и стрепи за своју родбину и пријатеље.

Тешко је избећи подсећање на експлозију у фабрици оружја у Ужицу 1941. године, за време Ужичке Републике, од подметнуте експозивне направе, када су сви радници, али и грађани који су се у подземни објекат склонили због напада немачке авијације, изгинули.

Остаје нам само да се надамо најбољем и чекамо нове вести.

7 Comments

 1. Peđa

  Потврђено је да има погинулих али није саопштен број до сада пронађених људи.

 2. Peđa

  Ево сад сам добио већ званичну информацију из провереног извора. Шесторо мртвих, десетак људи је у болници,а већина радника је успела да сама напусти објекат одмах после експлозије.

  Не очекује се да више икога има у објекту али спасиоци сада прегледају цео простор за случај да је неко остао.

  Сва је прилика да је ово и коначан број погинулих.

 3. uzicanka u novom sadu

  moj tata je radio u drugoj smeni..HVALA BOGU DRAGOM uspeo je da izjuri …sad svi cekaju,a on kaze da nema sanse da je samo 6 jer ih je puno bilo unutra posto je to bila smena druge i trece,pa su svi bili zajedno…BOG NEKA CUVA ONE KOJI SU PREZIVELI I OSTALI UNUTRA,A ONE KOJI SU POGINULI NEKA IM JE VECNA SLAVA

  MOJE UZICE DRZI SE…SVI UZICANI U NOVOM SADU SU UZ VAS

 4. Peđa

  Још једна жена, за коју сенијезнало да ли је изашла из објекта је пронађена мртва, тако да је ова несрећа однела животе шест жена и једног мушкарца. Њихов идентитет још увек није објављен.

 5. Peđa

  Општински истражни судија Славица Илић саопштила је имена радника који су погинули у несрећи у фабрици муниције „Први партизан“ у Ужицу.

  Погинули су: Светлана Ђурић, Јасмина Остојић, Гордана Ђокић, Биљана Луковић, Вида Терзић, Драган Миловановић и Јелена Лончаревић.

  Четрнаест радника са лакшим телесним повредама (блажим интоксикацијама угљенмоноксидом и огреботинама) је ноћас збринуто у ужичкој болници и сви су, након указане помоћи, пуштени кућама.

  Саопштено је да је у тренутку експлозије у објекту било стотинак људи.

  У Ужицу је проглашена тродневна жалост. Заједничка комеморативна седница града Ужица и „Првог партизана“ биће одржана сутра, а време испраћаја посмртних остатака настрадалих радника биће саопштено у току дана.

  Педесет ватрогасаца из Ужица и околних места су херојски, у врло тешким условима спречили ширење пожара на делове фабрике где би била изазвана још већа катастрофа са већим бројем жртава. И међу њима има повређених.

  Опасности од пожара и нових експлозија више нема.

  Јутрос је започета истрага о узроцима несреће. Добросав Андрић, директор фабрике је изјавио да је пре две недеље обављен потпун ремонт фабрике и да не верује да је узрок несреће у процесу производње, а да су радници добро обучени и искусни те да њему није јасно шта је могло да изазове несрећу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.