Изборник Затворити

Вакцина или не?

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/3287

Ових дана наше здравство је најавило прве испоруке вакцине за свињски грип (H1N1). Кажу да не могу да набаве довољно вакцине за све становништво па су одлучили да направе поделу по приоритетима.

Није то ништа необично. Чак је и Немачка набавила вакцину само за 30% становништва, али имају проблем, јер се за вакцинацују определило неких 13%, тако да ће сотатак можда пропасти.

Заједно са вакцином пронеле су се и вести да је сама вакцина опасна, чак, да је много опаснија од самог грипа који треба да спречи. Није тешко у то повероватни, нарочито што су људи ионако веома неповерљиви према такозваној фармацеутској мафији која је давно престала да лекове производи да би помагала људима, већ да би зарадила.

Нисам склон теоријама завере али сам увек био скептик. Ова вакцина даје исувише простора за скепсу, нарочито када видите овакве извештаје:

С обзиром да се нежељени ефекти јављају већ недељу – две након примања вакцине, можда је паметно мало сачекати, и не хрлити на вакцинацију.

1 Comment

  1. Александар

    Моја се породица не „шприца“ ни против „хуманог“ (обичног) грипа, није ни против птичијег, па неће вала ни против крмећег.

    Можда екстремно размишљам, али – ако већ умирем, умрећу од болести а не од лека!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.