Теме: Гармин

Ажурирана Garmin мапа: Србија и Црна Гора верзија 1.9

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/932

Infoteam је ових дана објавио нову верзију рутиране карте Србије и Црне Горе.

У верзији 1.9 унети су планови још 20 места, тако да сада мапа садржи планове 178 градова и места. Од тога 41 град је обраћен до нивоа смерова саобраћаја у улицама, забранама скретања, и прецизним рутирањем.

Додата је и топографска карта Копаоника и Гоча, унета новоизграђена обилазница око Београда, дотерани неки путеви у Војводини, на Тари, Кучају и Хомољу и Црној Гори.

Дотерани су планови већег броја места, уношењем исправки и прецизнијих података.

Детаљнији преглед исправки можете погледати на сајту Гармина за Србију и Црну Гору. Одатле можете и преузети нову верзију ако имате лиценцу.

Нова верзија је бесплатна за све који већ имају купљену карту. Ажурирање карте је једноставно по уобичајеној процедури.

19 comments to Ажурирана Garmin мапа: Србија и Црна Гора верзија 1.9

 • radnik

  Da li se kupljena mapa moze instalirati na više uređaja? Kako se prodavci štite od zloupotrebe…

 • Уз мапу добијаш кључ само за један уређај (препоручљиво је да купиш мапу уз уређај пошто тако добијаш значајан попуст). За сваки следећи уређај мораш купити нову мапу.

 • radnik

  Da li i najnovija karta moze da se ucita u starije uređaje koji imaju npr. samo 24MB interne memorije? Cela ili samo odabrani deo?
  Koji kapacitet eksterne memorijske kartice dovoljan za celu kartu i ostale potrebe?

  • Тренутно карта заузима 16 МБ. Колико знам, не може цела да стане само у црно-беле уређаје који имају 8 МБ меморије.

 • Djomla

  E imam ja sada jedno pitanje.Dobio sam Garmin Quest iz amerike,uz njega sam dobio neki CD.E sada mi recite jel ja treba da kupim CD sa mapom SCG i da instaliram u moj uredjaj??
  Ima li mogucnosti prikazivanja visinskih kota terena???
  Hvala

 • Да, карта СиЦГ је посебан производ који се посебно и купује.

  На мом eTrx Vista се приказује и висина заједно са географским координатама. Ипак, не бих се баш много ослањао на то, јер су ти подаци овисинама из извора који нису баш нарочито прецизни. Добро је то за утисак о терену али не баш и за прецизно планирање.

 • Djomla

  Peđa druze,hvala puno

 • koje su cene kod nas za te mape za mobilne uredjaje koji koriste platformu windows 5 i 6? Naiso sam na par saijta nasih ali na zalost nema cene vec samo okolišanja kako bi vas navukli da kupite bez ijeden nagovestene cene o tom proizvodu!

 • Snezana

  Upomooc,potrebna mi je ta mapa 1.9 ali u verziji SD kartice.Ne MicroSD kartice.Da li je mogu i gde nabaviti .Inace sam iz Novog Sada

  Unapred zahvalna

 • MicroSD jeste SD kartica samo u manjem obliku. Postoji adapter koji ima oblik SD kartice, a u koji stavljate MicroSD. Zato se karte i distribuiraju na MicroSD jer se mogu koristiti na svim uredjajima koji koriste MicroSD, MiniSD ili SD kartice.

  Aktuelna verzija SCG kate je 2.0 a naći ćete je kod proizvođača na http://www.garmin.rs.

 • Dejan

  Koji Navigacioni uredjaji imaju vec kartu RS ver2.0? Dali samo Garmin ili ima i za Becker Traffic Assist Pro 7929 Ferarri Edition. Zahvaljujem unapred na svakoj pomoci!

 • Гармин увек даје најновију верзију карте СЦГ, а ако имаш старију увек можеш бесплатно да ставиш најновију, коју можеш да преузмеш са сајта.

  Гарминове карте се не могу користити на уређајима који нису Гармин.

 • Milorad

  Imam problem sa importovanjem sadržaja sa etrex vista HCx uređaja na računar preko USB-a.
  Instalirao sam drajvere i računar prepoznaje uređaj ali kada hoću da preuzmem podatke (pomoću Trip and Waypoint Manager-a) sa gps uređaja, javlja mi problem „The required memory for storing maps is missing from your GPS. If your GPS uses programmable data card, check to make sure it is inserted properly.” Inače atributi tačaka i putanja postoje u uređaju, ali uređaj nema karticu. Da li je za nesmetan transfer podataka neophodna memorijska kartica u uređaju.
  Hvala

 • То је врло необична грешка. Не знам шта може бити.

  Јеси ли пробао на неком другом рачунару? Јеси ли пробао да промениш меморијску картицу, можда је оштећена? Можда и само форматирање картице реши проблем.

  За тај проблем је најбоље да се обратиш директно Инфотиму. Они ће утврдити шта је проблем и да ли се може средити.

 • Milorad

  Problem je rešen tako što sam kupio SD memoriju i umetnuo je u slot :)).
  U stvari, rečeno mi je da uređaj može da prenosi podatke iz svoje memorije, ali to definitivno nije tačno, znači da bi mogli podatke preneti sa Garminovog GPS-a Etrex vista HCx na računar morate imati memorijsku karticu.
  Pozdrav

 • Ма мојој eTrex Vista Cx нема проблема када се извади картица, али ако се не варам, за разлику од старијег модела, HCx модели немају уграђену меморију већ морају да имају картицу.

 • Jovan Djokic

  Kako da promenim karakteristike u GPS Garmin Etrex Summit, iz stepene u Gauss-krugerove koordinate?
  Otvorio sam sve od Edit/Preferences/Position/Grid: User Defined Grid/Propreties
  User Defined Grid:
  Longitude Orgin E_____________?
  Skale Faktor___________?

  False N: _______________?
  False E: _______________?
  Pozdrav! Jovan Djokic

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Попуните израз тако да буде тачан: *