Теме: Друштво

Да л’ да радим ил’ да не радим?

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/5427

Ко каже да не може да се заради од блоговања. Ових дана сам баш преко блога добио занимљиву понуду за посао.

Јавио ми се читалац, студент са следећом понудом:

Видео сам да лепо пишете разне ствари и интересује ме колико се разумете у нове технологије виртуелизације? Планирам мастер рад да радим на тему CLOUD COMPUTING, први део да се састоји од сториџ сервера, док би се кроз други део рада базирао на XEN решење виртуелизације и његовом менаџмент алату OpenNebula. Интересује ме да ли сте до сада радили око тога и да ли сте заинтересовани уз неку унапред договорену цену (да буде у неким прихватљивим границама), да ми одрадите мастер рад?

Добро, нисам био изненађен понудом. Сви знамо какво је наше школство и да су овакве ствари свакодневна појава. Нисам хтео да улазим уопште у такву причу али нисам могао да одолим прилици да се мало нашалим са њим.

И тако, одговорих му кратко:

Цена за израду мастер рада је 4500 ЕУР.

Очекивао сам да ће да се запрепасти и одустане од целе работе и ипак крене да то сам уради.

Али не, он је пристао.

После још мало преписке, на крају сам морао директно да му кажем да то нећу да радим и да је сврха тог мастер рада да га сам уради.

Иначе ово није први пут. Пре неког времена ме је спопао још један студент да и њему радим нешто слично и једва сам га се трсио. Интересантно је да су обојица из Црне Горе.

13 comments to Да л’ да радим ил’ да не радим?

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Попуните израз тако да буде тачан: *