Изборник Затворити

Да л’ да радим ил’ да не радим?

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/5427

Ко каже да не може да се заради од блоговања. Ових дана сам баш преко блога добио занимљиву понуду за посао.

Јавио ми се читалац, студент са следећом понудом:

Видео сам да лепо пишете разне ствари и интересује ме колико се разумете у нове технологије виртуелизације? Планирам мастер рад да радим на тему CLOUD COMPUTING, први део да се састоји од сториџ сервера, док би се кроз други део рада базирао на XEN решење виртуелизације и његовом менаџмент алату OpenNebula. Интересује ме да ли сте до сада радили око тога и да ли сте заинтересовани уз неку унапред договорену цену (да буде у неким прихватљивим границама), да ми одрадите мастер рад?

Добро, нисам био изненађен понудом. Сви знамо какво је наше школство и да су овакве ствари свакодневна појава. Нисам хтео да улазим уопште у такву причу али нисам могао да одолим прилици да се мало нашалим са њим.

И тако, одговорих му кратко:

Цена за израду мастер рада је 4500 ЕУР.

Очекивао сам да ће да се запрепасти и одустане од целе работе и ипак крене да то сам уради.

Али не, он је пристао.

После још мало преписке, на крају сам морао директно да му кажем да то нећу да радим и да је сврха тог мастер рада да га сам уради.

Иначе ово није први пут. Пре неког времена ме је спопао још један студент да и њему радим нешто слично и једва сам га се трсио. Интересантно је да су обојица из Црне Горе.

13 Comments

 1. Suske

  Da, pristaće neko kome je 4500€ godišnja plata.
  Ovaj će kasnije da se prozove stručnjakom, da se uglavi u nekoliko UO i nekom ministarstvu, a mučenik koji je radio će i dalje da gilja.

  To se zove – propast države.
  Nije važno što je ovoga puta Crna Gora u pitanju.

 2. Slavkan

  Zelio bih da pohvalim tvoju odluku i da odustanes da pomognes doticnom pa cak i da ti je ta cena bila 100% zagarantovana. Bolje i ne magistrirati nego raditi ovakve stvari, a u pravu su svi oni koji kazu da imaju ovakve ponude jer ja dok sam jos bio student imao sam ponude da radim diplomske radove i kad malo bolje razmislim to je jedna vrsta krvicnog dela. Ovo je upravo bio i odgovor zasto nam se drzava raspada kad ovakvih u drzavi ima najvise, nepismenih, koji na poslove dolaze po politickoj osnovi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.