Изборник Затворити

Нова ера развоја ВордПрес додатка SrbTransLatin

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/9713

Развој додатка SrbTransLatin је прешао у нове руке. Од сада ће то уместо мене радити Сибин Грашић. Сибин је добро познат као експерт за ВордПрес тако да очекујем да ће он направити значајан допринос у оптимизацији овог додатка.

Договор који смо постигли је да ће бити задржана сва постојећа функционалност и компатибилност тако да корисници додатка не би требало да имају никакве проблеме са наредним верзијама које Сибин буде објављивао.

Такође је договор да сва постојећа функционалност буде и надаље доступна бесплатно. Сибин и иначе изразио намеру да додатак и надаље буде потпуно бесплатан.

Верујем да је ова промена значајн корак у унапређењу додатка SrbTransLatin и да ћемо се у то уверити већ са првом верзијом коју Сибин буде објавио.

Наредна верзија ће бити 2.0. Сибин је најавио да ће у њој минимална подржана верзија Вордпресса бити 4.8 а минимална верзија PHP 7.x.

За сваки случај, у складишту додатка ће бити доступна у верзија 1.70, која је последња верзија објављена пре преузимања развоја тако да ако неко буде имао проблема, моћи ће да користи ту верзију.

Захваљујем свима који су у досадашњих 12 година подржавали и користили SrbTransLatin и подржавали његов развој. Овај додатак има преко 4000 инсталација (преко 43 хиљаде преузимања). Уверен сам да је он имао велики утицај на употребу и очување српског писма на Интернету и да ће и даље имати исту улогу.

4 Comments

  1. Vuk Milićević

    U prave ruke. I dan danas žalim što sam se ogrešio o Sibina kada smo sarađivali na projektu za domaćeg klijenta (jer sam pogrešno protumačio temeljitost kao lenjost i prekinuo saradnju). Sve se na kraju, srećom, završilo dobro po sve nas.

    Uzgred, izvor inspiracije za rešenje koje mi je bilo potrebno za jedan front-end je ovde. Hvala vam obojici na trudu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.