Изборник Затворити

SrbTransLatin1.66 за WordPress

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/9640

Објавио сам нову верзију додатка SrbTransLatin за WordPress. Додата је нова опција која је затребала једном од корисника: могућност да постави специфично правило пресловљавања за одређени израз.

Наиме, за тај израз му није одговарало подразумевано пресловљавање са ћирилице на латиницу већ је желео специфично пресловљавање. Тo је, на пример, случај ако у ћиличном тексту стоји Виндоуз а желите да у латиничнoј верзијi не буде Vindouz nego Windows.

SrbTranslatin од настанка има могућност да у речнику садржи таква, специфична правила пресловљавања али би она морала да се уносе у табелу пресловљавања која је део кода, што је непрактично.

Имам у плану да омогућим да корисници могу кроз администрацију додатака да допуњују речник соственим правилима за пресловљавање али како то до сада никоме није тебало а изискује значајн посао, нисам на томе радио.

У за ову прилику сам додао једноставније решење, нови кратки код [stl_replace]. Он има следећу синтаксу:

[stl_replace latin="latin_content"]content[/stl_replace]

Параметар latin треба да садржи латинични израз којим се замењује обележени ћирилични израз (content).

За пример са изразом Виндоуз синтакса би била:

[stl_replace latin=”Windows”]Виндоуз[/stl_replace]

Недостатак овог приступа је што ако се исти израз понавља више пута сваки пут мора да се користи овакав кратки код.

Планирам да да у администрацији додатка додам опцију за допуњавање речника правила пресловљавања. То би омогућило да се правило пресловљавања једног израза подеси само једном и примењује се сваки пут када се тај израз појави у неком тексту.


SrbTransLatin је додатак за Вордпрес који обезбеђује, подршку за равноправно коришћење латинице и ћирилице. Он омогућава ауторима да на сајту садржај уносе само на једном писму – ћирилицом, а да посетиоци могу да читају ћирилицом или латиницом, онако како сами изаберу.

Додатак постоји једанаест година и за то време је стекао велику популарност. Из складишта додатака на WordPress.org је преузет преко 42.000 пута.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.