Теме: Гармин

Скривени системски мени на гармин nüvi ГПС навигацији

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/1767

Постало је сасвим уобичајено да уређаји поред званичних функција имају и неке које нису намењене крајњем кориснику већ сервисеру. Гармин nüvi ГПС-ови се по томе не разликују од других.

На nüvi 200 и сродним уређајима постоји скривени системски мени који садржи велики број података о тренутном статусу уређаја. До њега се долази тако што се, док је уређај укључен и приказује опције избора орјентира или приказа карте, притисне на ознаку батерије и држи притиснуто док се скривени мени не појави.

izbor

sistemski_meni

Први екран овог менија садржи много података о статусу уређаја од којих су рецимо занимљива температура, статус напуњености батерија, исправност неких електронских склопова, верзија фирмвера, капацитет меморије, врста уграђеног ГПС чипа, као и велики број тестова битних делова уређаја: основне плоче, меморије, додатне меморијске картице, аудио секције и снимљених звучних сигнала и гласовних порука, сензора за додир на екрану, екрана у другог.

Посебно је интересантна могућност коју добијате кроз овај мени, а то је да покренете ГПС у навигационом режиму иако је он повезан на рачунар. Иначе, гармин nüvi ГПС уређаји, када их повежета УСБ каблом на рачунар аутоматски прелазе у режим УСБ диска који омогућава да се подаци пребаце на уређај или прочитају са њега, а тада се не може користити навигација.

Када једном уђете у скривени системскимени, можете прикључити УСБ кабал на уређај и он неће прећи у режим преноса података. Ако изађете из системског менија, уређај ће се рестатовати и покренути у навигационом режиму иако је повезан на рачунар. Ово може да буде практично, рецимо ако у аутомобилу држите повезан ГПС са лаптопом.

Осим овога, системски мени истовремено активира и режим за ажурирање фирмвера. Ако је уређан у системскомменију и прикључен УСБ каблом на рачунар, можете покренути опцију ажурирања фирмвера наменским програмом на рачунару.

1 comment to Скривени системски мени на гармин nüvi ГПС навигацији

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Попуните израз тако да буде тачан: *