Изборник Затворити

Скривени системски мени на гармин nüvi ГПС навигацији

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/1767

Постало је сасвим уобичајено да уређаји поред званичних функција имају и неке које нису намењене крајњем кориснику већ сервисеру. Гармин nüvi ГПС-ови се по томе не разликују од других.

На nüvi 200 и сродним уређајима постоји скривени системски мени који садржи велики број података о тренутном статусу уређаја. До њега се долази тако што се, док је уређај укључен и приказује опције избора орјентира или приказа карте, притисне на ознаку батерије и држи притиснуто док се скривени мени не појави.

izbor

sistemski_meni

Први екран овог менија садржи много података о статусу уређаја од којих су рецимо занимљива температура, статус напуњености батерија, исправност неких електронских склопова, верзија фирмвера, капацитет меморије, врста уграђеног ГПС чипа, као и велики број тестова битних делова уређаја: основне плоче, меморије, додатне меморијске картице, аудио секције и снимљених звучних сигнала и гласовних порука, сензора за додир на екрану, екрана у другог.

Посебно је интересантна могућност коју добијате кроз овај мени, а то је да покренете ГПС у навигационом режиму иако је он повезан на рачунар. Иначе, гармин nüvi ГПС уређаји, када их повежета УСБ каблом на рачунар аутоматски прелазе у режим УСБ диска који омогућава да се подаци пребаце на уређај или прочитају са њега, а тада се не може користити навигација.

Када једном уђете у скривени системскимени, можете прикључити УСБ кабал на уређај и он неће прећи у режим преноса података. Ако изађете из системског менија, уређај ће се рестатовати и покренути у навигационом режиму иако је повезан на рачунар. Ово може да буде практично, рецимо ако у аутомобилу држите повезан ГПС са лаптопом.

Осим овога, системски мени истовремено активира и режим за ажурирање фирмвера. Ако је уређан у системскомменију и прикључен УСБ каблом на рачунар, можете покренути опцију ажурирања фирмвера наменским програмом на рачунару.

1 Comment

  1. Повратна веза:Хакните свој Гармин nüvi да укључите опцију бележења пређеног пута | Peđa Supurović, beležnica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.