Теме: Лично

И rapidserbia.com краде чланке

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/3770

Још се није охладио чланак о крађи чланка Гармин мења начин закључавања мапа коју су направили на сајту gps-srbija.com, када у једном од коментра сазнадох да се исти овај чланак појавио и на сајту rapidserbia.com.

Њихов члан који се потписује као Пурашевић, без икаквог устезања је ископирао чланак са мог блога и пренео га на форум rapidserbia.com. Није му сметало ни да потпише чланак и да остави утисак како је он тај чланак написао. Нигде није навео ко је чланак стварно написао, а камоли објавио одакле је узео текст.

Чак је уз чланак преузео и илустрацију, коју је, додуше, за разлику од екипе са gps-srbija.com, поставио на dodaj.rs и одатле га убацио у текст на rapidserbia.com, уклањајући тиме сваки траг о пореклу текста.

http://rapidserbia.com/viewtopic.php?f=32&t=120081

Приметићете да се изнад чланка налази рекламни банер Теленора. Иако тешко могу да разумем да се таква фирма рекламира на оваквом сајту који је очигледно легло пиратерије, не могу да разумем да могу да дозволе да им реклама стоји на чланку који је украден.

Исти овај Пурашевић, на исти начин је чланак под својим именом објавио и на сајту serbiarapid.com. Овај пут је илустрацију убацио у текст линкујући је директно са мог блога, тако ми још правећи додатну штету.

http://www.serbiarapid.com/viewtopic.php?f=33&t=2448

Кад се обрати пажња да је тај Пурашевић из Будве (ако јесте) онда слика мало постаје јаснија, односно не чуди толико зашто му кићење туђим перјем није тако страно.

Захваљујем Марку, који ми је јавио за ова два случаја крађе.

13 comments to И rapidserbia.com краде чланке

 • Pavle

  Njima sve piratsko i nelegalno xD

 • Da je bar naveo izvor informacija pa hajde, ali ovako je stvarno bezveze

 • Marko

  Pa dobro moze sve lepo reci autoru poruke i mozda postavi izvor kao ok covek

 • Да је ок човек, он на првом месту не би уопште копирао тај чланак јер лиценца по дкојом су чланци објављени на мом блогу то не дозвољава.

 • Charmed

  Upravo. Meni je, štaviše i zapretio na sajtu RapidSerbia preko privatne poruke jer sam ga upozorio na to.
  Na Serbiarapidu je počela rasprava o tome šta ste napisali u zadnjem delu ove poruke. Strašno.

 • Чуј, теби су бар оставили поруку. Моје две поруке са напоменом да је чланак украден су обрисане.

  Не треба се много оптерећивати. Довољно је видети да ти ликови на могу једну просто-проширену реченицу да саставе а да не погреше.

  Додуше, можда је то све по новом црногоријанском правопису исправно, ко зна, нисам имао прилике да га прочитам.

  Уосталом, шта можеш очекивати од ликова који се окупљају на форуму за пиратерију?

  Битно је да се зна ко је лопов.

 • krusevacopen``

  Bahato i bezobrazno, nema sta. Podrzavamo Pedjinu borbu protiv vetrenjaca. Evo i nama se desio slican primer, tj desio se odavno ali smo skoro primetili kada smo testirali optimizaciju da je jedan bloger iskopirao ceo nas clanak o opremi koju preporucujemo za povezivanje na nasu mrezu. Adresa ukradenog clanka je http://wireless-bnet.blogspot.com/2009/03/bezicno-povezivanje-wireless-se-vrsi_3682.html
  Original se nalazi na nasem sajtu http://www.krusevacopen.net/edukacija/umrezavanje/oprema.html

 • krusevacopen

  Hvala Pedja, znali smo kome da se obratimo 🙂 Borba za autorska prava na netu mi se cini uzaludnom nazalost 🙁 a sto se tice objavljivanja na drugim sajtovima nisam zeleo da im pravim reklamu. i ovde sam pokusao da izbrisem link ali uzalud…

 • То нијe пролем решити. Он користи Bлогер као сервис, само се јавите администрацији Bлогера па ће се они побринути.

  Најважније је да крађа буде јавно забележена, било на вешем сајту, било на неком сајту као што је kradimamu.com

 • krusevacopen

  P.S. kada sam refreshovao stranu gore google reklamira IQ test o kome je bilo reci ranije na blogu. Postoji li neka mogucnost da se njihova reklama trajno ukloni?

 • Нисам приметио да сепоављује реклама за тест интелигенције. То сам блокирао још ономад. Можда су нешто променили па заобилазе блокаду. Нажалост, политика гугла је таква да немамо много могућности да утичемо на то шта ће да се приказује у гугл огласима.

  Када приметим ту рекламу, тек тада ћу моћи нешто да урадим око блокаде.

 • Da ja vama nešto kažem, to je warez forum, tu je sve ukradeno. Zamisli samo kada bi se bunili autori (sigurno preko 5000) filmova i serija koji na tom forumu mogu da se skinu za DŽ.

  Slažem se da nije dobro to što je uradio (i ja sam imao sličnih problema na drugom warez forumu, ali su naveli izvor i autora) ali to je ipak warez.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Попуните израз тако да буде тачан: *