Изборник Затворити

Продаја бесплатних IZ.RS домена на Лимундо аукцијама

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/6060

На Лимундо аукцијама су се појавиле понуде продаје бесплатнх IZ.RS домена. Ово је у потпуном нескладу са духом сервиса бесплатних домена а и противно је правилима сервиса за регистрацију IZ.RS домена.

Ево примера таквих аукција:

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Domeni/CHAT-iz-rs/3631640

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Domeni/Sajt-www-simpsonovi-iz-rs-za-samo-99-dinara-/3655539

Администрација Лимундо сервиса  је обавештена о овом проблему. Видећемо да ли ће они омогућити да се обавештење проследи и члановима Лимунда како не би непотребно трошили паре да купују нешто што је иначе бесплатно, као и да ли ће предузети мере да убудуће онемогуће трговину бесплатним доменима на свом сајту.

Интересантно је да за све ове године, колико постоји сервис за бесплатне .RS домене, највећи проблем представљају свакојаки покушаји да се домени злоупотребе или употребе противно правилима.

Према статистици, преко 70% регистрованих домена није у складу са правилима. Дакле, највише посла има око решавања спорних домена, али као што видите сервис је и даље бесплатан, добро фунционише а број задовољних корисника се стално увећава.

Циљ је постигнут: показало се да се доменски регистар може без проблема водити а да буде  потпуно бесплатан за кориснике домена, насупрот ономе што се ради кроз РНИДС.

РНИДС регистрцију домена наплаћује по безобразно високим ценама а при том корисници домена заузврат не добијају ништа, него само имају малтретирање с обзиром да је даље је поступак регистрације домена примитиван и пешачки као што је био првог дана. И даље је процедура полуаутоматска, спора, и мучна. И и даље је регистрација .RS домена безобразно скупа.

РНИДС прикупљени новац скоро уопште не користи за одржавање и унапређење сервиса него га пребацује одабраној екипи која је РНИДС направила да преко њега прави профит. Остатак се разбацује на свакојаке глупости.

4 Comments

 1. Peđa

  Добио сам информацију од Лимундо администратора да су обавештење о злоуотреби добили, али нису дозволили да обавештење буде приказано члановима Лимунда у Лимндо кафеу где је у ствари остављено.

  Ово је сасвим у складу са политиком Лимунда који све проблеме ставља под тепих, а злоупотребе својих чланова крије и настоји да заташка.

 2. Peđa

  Још увек нисам добио никакво обавештење од Лимунд аповодом овог случаја.

  Приметио сам да су аукције н акојима су продавани беспалтни домени прекинуте (не и уклоњене) али продавци нису кажњени.

  Такође, Лимундо и даље не дозвољава да се њихови корсиници обавештење о оваквим злоупотребама како не би наседали на њих убудуће.

  Све је ово баш у складу са политиком Лимунда да се ради све да се штетне радње сакривају, а да се представља како је на Лимунду све фино и лепо и срећно и задовољно.

 3. Џони

  Клошари неки…Видим да су доемни суспендовани, тако да је сада одговорност само на Лимунду (ако неко купи непостојећи домен).Бар како сам ја схватио ситуацију.

  • Peđa

   Да, уклонили су спорне домене а успут су јавно открили мој идентитет на Лимунду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.