Изборник Затворити

Гугл ограничио бесплатно коришћење мапа

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/6080

Од данас је на снази нови режим коришћења гугл мапа. Више нема бесплатно осим само за најминималнију употребу.

Гугл је увео ограничење бесплатне употребе мапа на 25000 приказа месечно. То значи да сајт који има више од 800 приказа дневно неће више моћи да користи мапе бесплатно већ ће морати да их плаћа. Ово је заиста озбиљно ограничење, чак и за сајтове у Србији који не спадају у посећеније.

Сајт који премаши ограничење ће морати да плаћа 4 до 8 долара на хиљаду приказа, уколико не пређе на Premier licence, која кошта 10.000 долара годишње.

Ако вас интересује више пробајте да копате по гугловој опскурној документацији почевши од http://googlegeodevelopers.blogspot.com/2011/10/introduction-of-usage-limits-to-maps.html

Ето, а само што је пре неки дан у медијима планула прича о компјутерском магу из Пазове који бесплатно црта мапу Србије за гугл. Лепо сам говорио људима да се не упуштају у то јер ће испасти будале на крају.

6 Comments

 1. Nenad

  Невероватно! Овако нешто смо могли и да очекујемо од таквог монополисте и медијског манипулатора као што је Гугл. А таман смо хтели да поставимо Гугл мапе на нашем сајту, a сада изгледа да ћемо морати да се ограничимо само на станове или само насловну страну…

 2. momsab

  koliko msa informisan: 25.000 prikaza mapa dnevno za obične mape i 2.500 prikaza dnevno za stilizovane
  i to važi za API, dok za direktno umetanje mapa (preko linka) ne piše ništa

 3. Džoni

  I ja sam našao istu informaicju kao momsab.Google sve više ograničava upotrebu svojih servisa, i korišćenje G.Transaltor API (dakle, ne samog translatora) će se naplaćivati, što znači gašenje mnogih besplatnih aplikacija i servisa.
  Takođe su danas i uveli novi izgled Google Readera koji se mnogima ne dopada…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.