Изборник Затворити

Умете ли са својим новцем?

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/446

Често у пословању са банкама, нарочито када су у питању, текући рачуни, кредитне карице или кредити дође до онога „Јао, па нисам знао!“. Да ли се то и вама десило? Ако и јесте, није то срамота, банке и заснивају пословну политику на томе да процедуре тако компликују да њихови клијенти не могу да их лако растумаче. Скривених и неочигледних трошкова има на све стране, а чак и ако питате, банкарски службеник вам неће све рећи.

Народна банка Србије се, вероватно због великог броја жалби на начин како банке послују са клијентима, додатно ангажовала на томе да обезбеди што потпуније информације. Поред Информативног позивног центра, који је доступан на телефон број 0800-111-110 (радно време од 8 до 21 час сваког радног дана, позиви су бесплатни) где можете питати све што вас интересује, уведен је и информативни сајт Твој новац, на коме можете сазнати много тога.

Сајт на прегледан, приступачан и разумљив начин објашњава разне финансијске услуге, а намењен је широкој популацији, свим грађанима у Србији који су заинтересовани да свој новац сачувају или умноже. Верујем да ће свако овде понешто научити с обзиром колико су банкарске услуге често компликоване и неразумљиве.

Дакле, ако вас интересује кредит обични или стамбени, рефинансирање кредита, лизинг, осигурање, приватна пензија, могућност штедње, опасности приликом коришћења текућих рачуна, нарочито кредитне и платне картице, обавезно посетите овај сајт Народне банке Србије. Упутиће вас у терминологију, објаснити како ствари функционишу и, најважније, на шта треба да обратите пажњу када се код банака распитујете за њихове понуде и услове.

Не дозволите да будете оштећени само зато што неке појединости нисте знали или нисте добро разумели, јер банкари вас управо ту и чекају – њихов искључиви циљ је да зараде на вама, а ако још могу да искористе то што нешто нисте добро разумели, итекако ће искористити.

Слични чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.