Изборник Затворити

Писање чланка са прве стране WordPress блога

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/148

Од како сам наместио Вордпрес и почео да пискарам у њему било ми је чудно зашто морам да се прво улогујем у администраторски део да бих писао нови чланак. Пошто сам цепидлака када је у питању употребљивост корисничког интерфејса, било да га правим ја или неко други, нисам дуго издржао а да се не позабавим овим питањем. Ухватих мало времена да потражим решење које ми више одговара, а то је чим дођем на блог, могу да кликнем на линк за писање новог чланка.

На први пголед је изгледало просто, а и испало је просто.

Како је логично место за нову опцију администраторски мени, то сам прво потражио како се додаје нова опција у њега. Међутим, испоставило се да је једини начин тај да изменим код Вордпреса и ручно преправим садржај администраторског виџета. То је отпало као неприхватљиво решење, јер би првом следећом надоградњом на новију верзију Вордпреса измена била изгубљена.

Сетих се да Вордпрес има Текст виџет у који могу да ставим произвољан садржај, па и да направим садржај који изгледа као и сваки други виџет са опцијама. То ми је изгледало као сасвим прихватљиво решење. Ионако нема никакав други захтев, та опција треба да се види увек, чак и ако нисам улогован, а када се кликне на линк, ако нисам улогован Вордпрес ће ми то сам затражити.

Убацио сам текст виџет, поставио га одмах испод Мета виџета и унео следећи садржај:

<ul>
<li><a href="/wp-admin/post-new.php">Нови чланак</a></li>
<li><a href="/wp-admin/pаge-new.php">Нова страна</a></li>
</ul>

Испало је веома једноставно (додао сам и опцију за прављење нове стране на блогу). Пошто сам наслов виџета оставио празан, садржај овог виџета се залепио за садржај Мета виџета испод кога сам поставио текст тако да додате опције изгледају као да су део административног менија.

Проблем је решен и сада је много једноставније додавати нове чланке.

4 Comments

 1. Милан

  Овако ти се ове везе приказују свима а ја сам у једној теми видео код испод који приказује поруку само пријављеним корисницима.

  Додуше ово би морало да се измени за друге случајеве, али даје идеју.

  <?php edit_post_link(__('Edit', 'elegantbox'), sprintf('%1$s | ', __('New Post', 'elegantbox')), ''); ?>

 2. Peđa

  И желео сам да се приказује свима, јер ми баш то и треба.

  Обично на блог дођем да бих написао нови чланак и желим да то учиним са прве стране. Кликнем линк за писање, тражи ми лозинку и након тога ето ме где треба.

  Иначе, већ постоји оригинални Вордпрес виџет Мета који садржи линкове за нову поруку и нову страну, а који се виде тек када је корисник улогован, тако да онај, коме је то потребно, то већ има, само треба да стави виџет на страну.

 3. Avram

  Ja bih samo linkove izmenio iz „wp-admin/post-new.php“ u „/wp-admin/post-new.php“ (isto to i za page-new.php) jer bi onda mogao bukvalno sa svake stranice da pišeš nove članke/stranice, dok ovako, sa ove stranice na primer to ne možeš uraditi (dobija se 404 greška).

  Razumem da se uglavnom na to najviše klikće sa naslovne, ali ipak… ;)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.