Изборник Затворити

Грађани другог реда у сопственој држави

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/8530

Држава Србија од предузећа захтева да сваки запослени који користи нерадне по основу верских празника, мора да да изјаву којом се о томе изјашњава.

Ево како изгледа документ који сваки радник мора да потпише, иначе предузеће чекају високе казне.

izjava_o_verskim_praznicima
Сама ова идеја је неспојива са законом који не дозвољава да се од било ког грађанина Србије захтева да се изјашњава о својој верској припадности.

Међутим, овде се иде и даље. У ствари се само од православних захтева да се изјасне. Католици и припадници других хришћанских религија, јевреји и муслимани се не изјашњавају о свом верском опредељењу. То се тражи само од православаца.

Из самог документа се види да припадници других религија само дају изјаву да њихова верска припадност спада под предметни члан закона али не и којој религији припадају. Само православци морају да наведу која им је крсна слава и тако се јасно декларишу које су вере. Остали не морају да се изјашњавају за које верске празнике неће радити.

Дискриминација се не завршава на томе. Припадници других религија, осим што не раде на православне празнике, јер су они уједно и државни празници, не раде ни на своје верске празнике. Православни такве привилегије немају.

Слични чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.