Теме: Лично

Поновио сам се са 4×4 погоном

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/3073

Након оне авантуре са преласком из Јабланице у Мокру Гору аутомобилом, постало ми је јасно да више не могу да малтретирам свој аутомобил терајући га да буде оно то он свакако није – теренско возило.

Наравно, многима је жеља да имају теренца али то нажалост није баш приступачна категорија возила.

Тако сам и ја меркао најјефтинију класу – ладу ниву, аутомобил који је јефтин и ради посао. Ипак, стицајем околности, појавила се прилика да набавим Suzuki Samurai SJ413, аутомобил који ми је запао за око давно, још у време када нисам ни помишљао да ћу једног дана озбиљно планирати куповину теренског возила.

Није ми дуго требало да размишљам. Самурај је сјајна машина, веома јефтина, лака за одржавање, незахтевна и веома способна. За оно за ште мени теренац треба скоро је па идеалан. Иако спада у класу најјефтинијих теренских возила намењених више за забаву, показао се као врстан такмац и много скупљим моделима.

У ономе што је за џип најважније је одличан: врло је једноставан и проходан. Мана наравно има, и све се могу свести на једну – слаб комфор. Аутомобил је мали и скучен па поред два главна седишта напред и помоћних седишта позади нема много простора ни за шта друго. Међутим за цену по којој је купљен и својим могућностима, мени сасвим одговара баш овакав какав је.

Данас смо ишли на прву вожњу коју сам нестрпљиво ишчекивао јер сам до сада возио само теренска возила озбиљних карактеристика и нисам баш био сигуран шта могу да очекујем од теренца који има само 44 kW. Међутим, мали се одлично показао. Стављали смо га у ситуације у којима ни нсм није баш било свеједно, а он је све то подносио без икаквих примедби. Потпуно је оправдао глас који га бије међу љубитељима теренаца: да је веома забаван аутомобил. Приредио нам је заиста одличну целодневну забаву и мени је просто било жао што је пао мрак и што смо морали да за данас завршимо са играњем.

Прва вожња је оставила одличан утисак. Вреди сваке паре.

Прва вожња је оставила одличан утисак. Вреди сваке паре.

Но, већ сутра ће имати прилику да се поново покаже и да нас још више забави, а када се мало задовољим истраживањем његових могућности мало ћу и да га унапредим. Не, нисам од оних које занима тјунинг и стајлинг, ја мислим на много практичније ствари. На пример, неопходно ми је да имам на њему носач за бицикле јер ће његово основни посао бити да ми омогући да одем што даље у планину и уживам на бицикли у нетакнутој и дивљој природи, па ћу то морати да направим, а од осталих модификација једина која ме занима је да му евентуално заменим гуме неким бољим и то је све. И овакав какав је мени се одличан.

7 comments to Поновио сам се са 4×4 погоном

 • Nadam se da ćete se dugo družiti i lutati raznim stazama i van staza 🙂
  „Mali“ izgleda lepo, a komfor i nije najvažniji u toj klasi, mada se nadam da imaš mesta za svu potrebnu opremu koja ti može zatrebati…

 • Bojan

  Nije loše pogotovo ako primerak ima blokadu diferencijala.
  Srećnu vožnju i uživanje želim. 🙂

 • Radenko

  ohooooo, nisam znao da si nabavio 4×4, smes li na crtu?

  Toyota Tercel 4WD
  🙂

 • Са тим аутом ја не бих тако лако изазивао на црту ни некога са шминкерским теренцем :), али ако инсистираш…

  Немој само после да морам да те извлачим 🙂

 • Gosha

  Cestitam. Cuo sam dosta pohvala o sposobnosti Samuraja, klirens deluje solidno, 4×4 pogon je jednostavan sto nije mana, male dimenzije olaksavaju manevre, provlacenja,… Cak sam i ga vozio jedan dan na Krfu kao rent-a-car vozilo, ali samo malo po nekoj prasini, nista ozbiljno za testiranje sposobnosti 🙂 Mislim da je dobar izbor za off-road zabavu i uz uslov da imas drugo vozilo za asfalt, za ozbiljnija putovanja 🙂 Za gume si vise nego u pravu, gledao sam razne terence potpuno nemocne zbog pogresnih guma. Gledao sam gotovo nepokretne zveri kako otklizavaju po utabanom snegu jer nisu stavili zimske gume,…

 • Ја сам одушевљен још увек. Иначе, кад дође зима ја се закуцам у кућу и не мрдам нигде јер сам летњи човек а провод у природи вооим као планинарење и бициклизам. Ово ми је отворило могућност да изађем напоље и зими, и да се још лепо забавим. Најлепше је што целодневна забава кошта око триста динара, гледано у потрошеном гасу.

 • Banjac

  Extra terenac ,vec 20 godina se druzim sa raznim suzukijima, a 17.07.2011. malo cemo ih testirati na Zeljinu pa ako ste raspolozeni za druzenje kontaktirajte me preko email-a pa malo da vas upoznamo sa lepotama Goca i Zeljina

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Попуните израз тако да буде тачан: *