Теме: Радио-аматеризам

Радио-аматеризам: Рад са младима – стварање стручњака

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/7803

Радио-аматеризам је од самог настанка привлачан јер омогућава приступ најсавременијим телекомуникационим технологијама. То је било нарочито интересантно у време када телекомуникације нису биле доступне свима, али и данас, када чак и деца имају мобилне телефоне, магичност остваривања директних радио-веза са људима широм света, или изградње електронских и радио-уређаја сопственим знањем и вештинама не губи на привлачности.

radio-amaterizam-15

Радио-клубови су увек представљали стецишта људи које занима радио-техника и комуникације. Њихова је улога и данас да младе привуку и упуте их у тајне телекомуникација, сејући клице знања за будуће стручњаке у овој и сродним областима.

Млади се у радио-клубовима не уче само техници већ и другарству, упознавању, осећају за заједништво и тимско деловање и несебичном дељењу знања.

radio-amaterizam-04

Насупрот многим активностима које су данас младима доступне, радио-аматеризам је ретка област која им омогућава стварно стицање знања и вештина из области технике и то бесплатно, јер радио-аматерски покрет није комерцијалан.

Иако је ради-аматеризам највише окренут техници, он укључује заиста широк план других области. На пример, радио-аматери могу врло добро да сарађују са другим организацијама као што су планинари и извиђачи, јер неке радио-аматерске активности подразумевају и таква знања и вештине.

radio-amaterizam-16m

Овај чланак је део серије чланака о радио-аматеризму:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Попуните израз тако да буде тачан: *