Теме: Гаџети

Супер оловка

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/1673

Livescribe је крајем прошле године представио дигиталну оловку Pulse Smartpen. То је у ствари веома мали рачунар уграђен у оловку. Рачунар има микрофон, звучник и инфрацрвену камеру што му омогућава да снима и репродукује звук, и препознаје шта корисник оловке пише. Наравно ту је и мали екран на коме се могу видети неки основни подаци и статус рачунара, а преко УСБ прикључка се сви снимљени подаци могу пребацити на рачунар. Оловка наравно пише тако да може да секорсити као и свака друга оловка, али ако не желите да чврљате по шаблонима, уместо пуњења са мастилом може користити и пуњење које не пише.

livescribe-pulse-smartpenКао што видите, хардверски гледано, не ради се о некој нарочитој иновацији, али оловка је у ствари врло корисна.

Основна функција је да памти све што пишемо истовремено са снимањем звука. Касније се можете вратити на било шта што сте записали и чути шта је у том тренутку микрофон забележио. Ствар је изузетно практична за белешке на предавањима, састанцима и у сличним приликама. Више уопште не морате да се посветите детаљном хватању белешки јер ће то оловка учинити за вас, а ви ћете касније не само моћи да чујете забележено него и да видите, јер све што сте записали остаје забележено у меморији оловке и можете то пребацити на рачунар као слике.

С обзиром да је у оловци рачунар у њега можете учитавати разне додатне програме. Тако се у основној верзији добија калкулатор, преводилац, па чак и музичка клавијатура. Уз оловку се добијају шаблони за апликације, које користите тако што оловком кликате на поља на шаблону, али ако шаблон немате калкулатор и клавијатуру увек можете да нацртате.

Оловка користи специјални папир који саржи ознаке на основу којих се оловка орјентише и зна шта где пишете. Ако останете без папира можете га одштампати на било ком штампачу у боји.

Функције оловке се активирају кроз специјални мени који се састоји од нацртаног крстића. Сваки шаблон садржи и тај крстић, а ако га немате, увек га можете нацртати.

Најјефтинија верзија кошта 150 долара што није занемарљиво, али верујем да ће Кинези ускоро избацити на тржиште много јефтиније копије.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Попуните израз тако да буде тачан: *