Изборник Затворити

Супер оловка

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/1673

Livescribe је крајем прошле године представио дигиталну оловку Pulse Smartpen . То је у ствари веома мали рачунар уграђен у оловку. Рачунар има микрофон, звучник и инфрацрвену камеру што му омогућава да снима и репродукује звук, и препознаје шта корисник оловке пише. Наравно ту је и мали екран на коме се могу видети неки основни подаци и статус рачунара, а преко УСБ прикључка се сви снимљени подаци могу пребацити на рачунар. Оловка наравно пише тако да може да секорсити као и свака друга оловка, али ако не желите да чврљате по шаблонима, уместо пуњења са мастилом може користити и пуњење које не пише.

livescribe-pulse-smartpenКао што видите, хардверски гледано, не ради се о некој нарочитој иновацији, али оловка је у ствари врло корисна.

Основна функција је да памти све што пишемо истовремено са снимањем звука. Касније се можете вратити на било шта што сте записали и чути шта је у том тренутку микрофон забележио. Ствар је изузетно практична за белешке на предавањима, састанцима и у сличним приликама. Више уопште не морате да се посветите детаљном хватању белешки јер ће то оловка учинити за вас, а ви ћете касније не само моћи да чујете забележено него и да видите, јер све што сте записали остаје забележено у меморији оловке и можете то пребацити на рачунар као слике.

С обзиром да је у оловци рачунар у њега можете учитавати разне додатне програме. Тако се у основној верзији добија калкулатор, преводилац, па чак и музичка клавијатура. Уз оловку се добијају шаблони за апликације, које користите тако што оловком кликате на поља на шаблону, али ако шаблон немате калкулатор и клавијатуру увек можете да нацртате.

Оловка користи специјални папир који саржи ознаке на основу којих се оловка орјентише и зна шта где пишете. Ако останете без папира можете га одштампати на било ком штампачу у боји.

Функције оловке се активирају кроз специјални мени који се састоји од нацртаног крстића. Сваки шаблон садржи и тај крстић, а ако га немате, увек га можете нацртати.

Најјефтинија верзија кошта 150 долара што није занемарљиво, али верујем да ће Кинези ускоро избацити на тржиште много јефтиније копије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.