Теме: Бесплатни програми

Debut Video Capture – шест мува једним ударцем и то још бесплатно

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/2065

Баш волим када наиђем на неки бесплатан програм који ради добар посао. Debut Video Capture Software је такав програм.

Намењен је снимању видео записа са УСБ веб камере, видео (ТВ) картице и са екрана рачунара. То су три муве, а још три добијате јер поред видео записа, програм може да са било ког од ових извора сними и тренутну статичну слику.

debut-video-capture-software

Као и сваки добар програм и овај је једноставан. Већ на основној радној површини имате могућност избора уређаја са кога снимате  (видео улаз или  слика са екрана рачунара), опцију за снимање тренутне слике са уређаја, као и потребна подешавања.

Снимање са видео уређаја се односи не тренутно изабрани урешај (ако их имате више). Програм подржавакако УСБ веб камере тако и разне видео и ТВ картице. У подешавањима програма можете да изаберете који од ових уређаја ће бити коришћен за снимање. Додатно, можете подесити резолуцију, компресију и формат видео и аудио записа, па чак додати и неке видео ефекте, укључујући и текст који ће бити исписан преко снимка (текст може садржавати датум и време снимања). Заиста мало тога би се могло додати на листу пожељних опција.

Снимање са екрана рачунара ми се посебно свидело, јер ми та опција повремено затреба. Подешавања су углавном иста, осим што се додатно може ограничити део екрана који се снима.

Снимање статичних слиак је једнсотавно, само кликнете на дугме и тог тренутка буде записано шта изабрани уређај приказује.

Снимци се могу прегледати посебном опцијом која приказује преглед свих направљених снимака, што је врло згодно, јер не морате да тражите датотеке по диску.

Од осталих опција поменуо бих могућност ограничавања трајања снимка, као и упозорење ако се слободан прсотор на диску смањи испод задате границе, велики избор видео формата, могућност смања снимака из самог програма на имејл, ФТП сервер, копирање на резервни диск, па чак и покретање других програма којима се снимак прослеђује.

Једина замерка коју имам је благо оптерећење рачунара. Прогрм, чак и када не снима, због режима претпрегледа слике са уређаја, троши ресурсе па се то може осетити на слабијим рачунарима. Надам се да ће то бити решено у некој од нових верзија програма.

Приликом инсталације, биће вам понуђено да инсталирате некакве алатке у веб читаче као и избор других комерцијалних програма. Ове опције само прескочите.

Више информација о програму ћете наћи на сајту за подршку. Инсталациона датотека је дуга 464 килобајта.

3 comments to Debut Video Capture – шест мува једним ударцем и то још бесплатно

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Попуните израз тако да буде тачан: *