Теме: Гармин

Како добити бесплатан а легалан MapSource (Garmin)?

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/2420

Са Гарминовог сајта можете скинути програм Training Center који је бесплатан. Он се налази на
http://www8.garmin.com/support/collection.jsp?product=999-99999-04

Преузмите га и инсталирајте. Он ће, између осталог, направити MapSource директоријум са основном мапом (basemap).

Када је тај директоријум направљен са Гарминовог сајта преузмите MapSource update
http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209

Инсталирајте га и имаће потпуно функционалан, а бесплатан, MapSource. Нећете имати ништа од мапа осим основне мапе, али можете доинсталирати мапе по жељи. За те мапе и даље морате имати одговарајуће кључеве, зато запишите негде на згодно место кључ за свој ГПС и мапу коју користите.

Aко изгубите или оштетите оригинални ЦД са мапом, а имате записан кључ, то је сасвим довољно да све наново инсталирате. Карте које не захтевају откључавање само треба да инсталирате и одмах ће бити функционалне.

22 comments to Како добити бесплатан а легалан MapSource (Garmin)?

 • rafter

  dali je moguce ubaciti garminovu mapu( i kako) u telefon koji podrzava mape,ali nema GPS modul?
  veliki pozdrav!

 • Може. Програми за картографију раде без обзира да ли имаш ГПС или не, само ако га немаш не можеш корситити навигацију у реалном времену, али можеш радити све остало.

  Да би ти то радило треба да купиш Garmin XT. То је верзија намењена за мобилне уређаје. Добра ствар је што га добијаш на меморијској картици тако да можеш да га пребацујеш из уређаја у уређај.

 • Dejan

  Kako da doinstaliram mape (koje vrste mapa) i da li se mogu učitati skenirane papirne karte.Probao sam da ih učitam pa nije išlo.Da li je to uopšte moguće.
  Pozdrav

 • MapSource ради само са Гармин мапама. Скениране мапе не могу да се користе у овом програму.

  Када купиш мапу, само покренеш инсталацију и она буде укључена у MapSource. Одатле можеш да је пошаљеш на ГПС уређај.

 • Dejan

  Koliko su te njihove mape detaljne u poređenju sa topografskim kartama.Meni trebaju planinarske karte pa ne znam da li će mi to ispuniti potrebe.Inače sve ovo radim čekajući tvoj članak o kalibraciji karata za OziExplorer
  Pozdrav

 • Нису ни приближно детаљне. За такав ниво детаљности треба направити много озбиљније ГПС уређаје, а то још увек не може да се направи по цени која ће бити прихватљива за масовну употребу.

  Већ има наговештаја да се иде у том смеру, али и даље се ради само о мање или више добрим симулацијама топографских карата. Рецимо, сада је тренд да се на ГПС карту ставе изохипсе да би она била названа топографском.

 • rafter

  kolika je cena i gde se moze naci Garmin XT? koristio bih za mobilni telefon! a mozda se pojavila i neka bolja „kombinacija“?

 • Milos

  Ubacio sam mape u Garmin xt ali ih garmin ne otvara,pise no map.Sta da radim???Mape sam otkljucao….?????

 • Zoran

  Interesuje me gde mogu naći uputstvo na srpskom za navigaciju Garmin 265W.
  Unapred hvala

 • Zoran

  Cao,trenutno se nalazim u Italiji i imam nuvi 50 sa Mappa City Navigator® Europa Occidentale ,pa me zanima da li pored instaliranog Base Camp-a, mogu ( ili moram )da instaliram i Training Center pa preko njega da ubacim npr. SCG Route, Adria Route…?

 • Одавно нисам преинсталиравао Гармина, али колико се сећам, Бејскамп ради исто као и Мапсорс. Ако имаш регистрацини кључ, не би требало да има проблема да инсталираш мапу.

 • Joca

  ako moze mala pomoc imam navigaciju garmin 30.
  alu uz nju sam dobio samo usb posto je kupljena polovna, na njoj ima samo mapa Jygoslavije. a moze da se ubaci mapa srbije… u fulu sa gradovima i selima… ? pozz hvala unapred

 • Milan

  Pozzz, imam Garmin Nuvi 350 sa mapom CN Europe NT 2012.30 i SCG Route 2.50 NT, naime problem je sto ne mogu da koristim obe mape odjednom, nego posebno, a kad izaberem samo SCG prikazuje mi samo Kosovski okrug i Kosovo… Bilo kakva pomoc bi mi dobro dosla… Hvala Unapred 🙂

  • Већ сам виђао такве случајеве да те те мапе не могу истовремено да се користе. Решење је искључивати ону која вам није потребна у датом тренутку.

   То што не видите целу мапу СиЦГ ми изгледа као да је мапа оштећена или непотпуна. Пробајте да је поново пребаците у уређај.

   Ако то не помогне, најбоље је да се обратите техничкој подршци на http://www.garmin.rs

 • Milan

  Prebacio sam SCG Route na uredjaj ponovo i mapa je kompletna, medjutim sad mi ne cita SD karticu bez obzira iskljucio ili ukljucio mapu koja mi ne treba…

 • Branko

  Poz. imam dosta staru navigaciju, garmin nuvi 350, nemam na njoj SD kartciu vec je sve na internoj memoriji, zanima me postupak kako da instaliram novu mapu City navigator europe 2015 u nju, i ako na samoj nav nema dovoljno prostora kako da je ubacim na mem. karticu i tako koristim, napominjem da ima otkljucanu mapu city navigator europe 2015, hvala, i jos jedno pitanje, ako kupujem mem karticu mora li biti SD card ili moze i SD HC card, i od koliko GB najvise moze da podrzi Garmin nuvi 350 ? hvala.

  • Најједноставније је да однесете уређај у Инфотеам. они су заступници Гармина за Србију и сигуран сам да ће вам изаћи у сусрет и то све наместити да ради.

 • Miroslav

  Pozdravljam Peđu !
  Imam problem neznam kako da prebacim .map datoteku na GARMIN (Montana 610) uređaj.Datoteku (kartu sa ektenzijom .map) sam formirao na osnovu topografske karte, naravno koristeći tvoja uputstva.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Попуните израз тако да буде тачан: *