Теме: Друштво

Водич за регистрацију удружења грађана

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/6261

Ако намеравате да оснујете удружење грађана сигурно сте већ истраживали на ту тему, пронашли и Закон о удружењима грађана, али из њега нисте баш много сазнали о конкретним поступцима које треба обавити да би се удружење регистровало.

Регистрација удружења грађана у Србији по правилу је веома фрустрирајући процес узрокован оскудношћу ваљаних информација и невољности чиновника да вам у целом послу помогну и олакшају.

Сигуран сам да ће вам од велике помоћи бити Водич за примену закона о удружењима у издању „Грађанске иницијативе“ који можете преузети са сајта Државне управе. Издање у целости можете бесплатно преузети у ПДФ облику.

Водич ће вам подробно објаснити шта су удружења, које врсте постоје, начин оснивања и регистрације, статус удружења и чланова, улогу органа удружења  и све остало што је важно знати пре оснивања али и током обављања делатности удружења.

Приложени су и прописи који се односе на рад удружења, примери докумената удружења, обрасци, па чак и текст Закона о удружењима и других прописа.

Иако овај водич сигурно не може да предвиди све зачкољице на које ћете наићи у поступку регистрације удружења, свакако ће вам бити одличан помагач да цео поступак разумете и тако кроз тај посао прођете са мање проблема.

Водич за примену закона о удружењима

Водич за примену закона о удружењима

Водич за примену закона о удружењима

1 comment to Водич за регистрацију удружења грађана

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Попуните израз тако да буде тачан: *