Изборник Затворити

WiFi SiStr показује ниво сигнала на бежичној мрежној карти

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/3935

Ако користите бежичну мрежну карту у рачунару, било да је то картица уграђена у рачунар или усб картица, згодно је ако имате могућност да пратите ниво сигнала бежичне везе.  Показивач нивоа сигнала који је обезбеђен у самом Виндоузу није много користан, јер је превише груб и непрецизан.

Овако изгледа приказ нивоа сигнала у програму WiFi SiStr

DNsoft је објавио једноставан програмчић WiFi SiStr који вам умногоме може користити. Програм је у ствари малени панел на коме је приказан графички приказ нивоа сигнала пропраћен нумеричком вредношћу сигнала. С обзиром да је веома мали лако га је наместити негде где не смета а увек је на оку. Врло је згодан нарочито ако користите преносни рачунар са уграђеном антеном па је потребно да га  целог окређете и намештате тако да имате добар сигнал приступне тачке на коју сте повезани.

Ако вам  неком тренутку програм засмета, док је активан његов прозор притисните дугме Esc на тастатури и он ће се склонити у SysTray. Сада ће се боја иконице мењати зависно од јачине сигнала. Ако миша задржите изнад иконице, искочиће прозорчић са исписаном нумаричном вредношћу јачине сигнала. Када вам поново затреба графики приказ, само треба да кликнете на његову иконицу у SysTray и он ће поново постати активан.

Поред графичког приказа, програм омогућава извучна упозорења на ниске нивое сигнала, и то чак можете ограничити да се звук чује само у неко „нормално“ време да вас не би будили у сред ноћи.

Интересантно је да има и додатну функционалност вођења статистике мерења (тренутни сигнал, просечни сигнал, најслабији сигнал, најјачи сигнал, као и бележења историје мерења коју можете накнадно проучавати.

Програм је богат опцијама за подешавање и заиста остављња доста простора да га прилагодите свом укусу, почев од величине прозора, боја, прозирности, избора језика, и других особина приказа. Не пропустите да погледате његов ситем помоћи јер због великог броја опција, неке нису лако уочљиве.

Све у свему, ово је прилично добро заокружен, функционалан и практичан алат.

5 Comments

  1. Bojan

    Ne mogu da instaliram program. Trazi framework a microsoft stranica na koju me uputi je nedostupna. Instaliram 4.0 verziju ali i dalje ne mogu program da instaliram. Ako moze pomoc kako da resim problem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.