Изборник Затворити

Гармин омогућио растерске мапе на ГПС уређајима

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/3232

Гармин је објавио да је могуће учитати растерске мапе (скениране са папира) у његове навигационе уређаје Colorado, Oregon, and Dakota. Све то треба урадити је учитати у уређај најновији фирмвер.

Ову уређаји могу да учитају мапу калибрисану у kmz формату (сама слика је у JPG). Овакву мапу је лако припремити у програму Google Earth, али с обзиром да је структура kmz датотеке јавно доступна, могуће је калибрацију одрадити и неким другим програмима.

Једна датотека са мапом је ограничена на величину једног мегапиксела, а уређаји могу да учитају до 100 таквих слика, тако да се велике мапе могу исећи на мање делове.

Ово је одлична вест, јер ма колико да су ГПС карте напредовале, не могу баш да се мере по детаљности са растерским топографским картама.

4 Comments

  1. Peđa

    Гармин не помиње ову могућност за сарију генерацију уређаја. Колорадо, орегон и дакота уређаји су нове генерације са другачијим интерфејсом који омогућава и приказ растерских мапа.

  2. Dejan

    Peđa, zvali su me iz Garmina i rekli da menjaju staro za novo uz doplatu.Imam stari e trex vista H pa bih ga zamenio za Etrex vista 30.Jedino što ne znam za njega (A ŠTO MI JE U STVARI NAJVAŽNIJE) je da li se u njega mogu ubaciti rasterske (skenirane) karte.
    Hvala u napred

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.