Изборник Затворити

invisibleSHIELD – одлична заштита уређаја од гребања

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/4243

Када сам набавио нови ГПС, једна од првих брига ми је била како да заштитим екран од гребања. ГПС-ови имају екране који нису баш нешто нарочито отпорни на гребање а томе су прилично изложени с обзиром да се користе напољу у природи и у прилично тешким условима. Мој претходни ГПС је добио огреботине већ првог дана коришћења.

Зато нисам губио време и на Интерету сам потражио какву бих заштиту за нови ГПС могао да набавим.

Није ми дуго требало да дођемо до сајта фирме ZAGG , која производи заштитне фолије за много разних уређаја. Њихов производ се зове invisibleSHIELD , а у суштини је то полиуретански пластични филм који је опторан на гребање и способношћу самопоправке оштећења. Уз то је веома танак тако да не нарушава карактеристике екрана укључујући и оне осетљиве на додир.

Интересантно је да се ова фолија не користи само за заштиту екрана, већ се њом може облепити цео уређај, чак и ако има обле или ћошкасте иивице. Фолија приања за све површине и обликује се тако да се уопште не примећује, али зато у потпуности штити уређај.

Порекло invisibleSHIELD филма је у америчкој војсци која је овај материјал произвела за потребе заштите ивица пропелера хеликоптера. ZAGG тврди да је invisibleSHIELD најјача и најотпорнија фолија за заштиту од огреботина која је икада произведена у свету. Њихово уверење у квалитет фолије је такова да дају доживотну гаранцију. Ако се догоди да буде оштећена, увек је можете заменити новом.

Занимљиво је да се ова фолима може набавити већ припремљена за облепљивање око 2500 разних уређаја, али је могуће наручити и фолију за уређаје који нису на списку подржаних.

Нисам имао проблема да нађем свој ГПС (Garmin Oregon 450 ) на листи уређаја и да на самом сајту поручим фолију, и платим картицом ($14.99 + транспорт $5.30). То је фолија која прекрива само екран. ГПС-у више и не треба. Тринаест дана касније, затекао сам пакетић у поштанском сандучету. Нисам имао никаквих додатних царинских трошкова.

Искуства

Пакет је садржавао саму фолију али и додатни комплет за њено постављање који се састоји од фланелске крпице, картице за монтажу фолије, сунђера и течности за монтажу. Све у свему, оставља утисак добро осмишљеног производа.

У пакету се налазило и упутство како сеу ствари поставља фолија. Иако би се на први поглед помислило да нема ту шта да се комплиује – узмеш фолију и залепиш – у ZAGG су се потрудили да искључе сваки могући проблем који може да настане приликом постављања фолије.

Пре свега, потребно је добро опрати руке сапуном како би се уклонила масноћа са њих, јер не бисте желели да на екран залепите масну фолију. Затим се прсти навлаже сунђером натопљеном приложеном течношћу како се фолија не би за њих лепила.

Отпакује се фолија, одлепи са подлоге на којој је испоручена и пошто је веома лепљива одмах је треба помоћу сунђера намазати течношћу за постављање. Тако она постаје клизава па ју је лако поставити на површину коју прекрива. Прстима је лепо наместимо где треба, а затим је премажемо и са горње стране тако да и са те стране буде влажна.

Сада прстима и приложеном картицом истиснемо мехуриће испод фолије, ако их има, и тиме је монтажа завршена. Потребно је само оставити уређај 12 до 24 часа искључен док се фолија потпуно не осуши и залепи. Сушење ссе може убрзати и благим светлом стоне лампе или феном за сушење косе, али подешеном на млак ваздух.

Ако се направи грешка, фолија се може одлепити и поновити поступак, а произвођаш саветује да се то не ради више од три пута.

Након што сам ставио фолију она се на уређају уопште није ни примећивала. Није утицала на изглед екрана нити његову функционалност. На Интернету сам нашао више сведочанстава да су корсиници пробали и да намерно изгребу фолију новчичима, кључевима па и ножевима али им то није успевало.

Нисам баш рад да то пробам на свом ГПС-у али сам пробао на вишку фолије која је остала. Када сам је загребао ножем, на њој је остао траг сечива, али када сам преко тога прешао прстом, траг је нестао. Фолију сам успео да пресечем али тек када сам уложио знатну силу – довољну да уређају нанесе озбиљну штету имао он фолију или не.

И ево за крај, како изгледа гребање ајпода:

4 Comments

  1. Nikola

    Imam promo kod sa 40 % popusta, pa kome treba neka se javi.

    Inace super stvar, odusevljen sam koliko je kvalitetno i prakticno.

    Pozz

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.