Изборник Затворити

ЛЦД ЕСР тестер – мултиметар

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/8105

lcd-esr-tester-meter

Замислите да можете да имате универзалним мерни инструмент који мери све: отпорност, капацитет, индуктивтет, диоде (обичне и зенер), транзисторе (биполарне, ФЕТ, МОСФЕТ, ЈФЕТ), тиристоре…

Отиђите у маштарији још даље: зар не би било сјајно да не морате уопште да се цимате него просто убодете компоненту у инструмент а он сам препозна шта сте уболи и измери карактеристике?

И поврх свега, да то лепо прегледно прикаже на екрану?

Луда идеја, али још је луђе да то у ствари постоји и то чак ради и више него што сте измаштали. А најлуђе је што је врло јефтино. Овакав тестер кошта око 15 до 20 долара, а мери малтене све што убодете у њега.

Тестер има три контакта. Компоненту коју желита да тестирате треба да спојите са тим контактима, а распоред уопште није важан. Тестер ће сам препознати шта сте закачили, измериће карактеристике и приказати вам графички цртеж компоненте са ознакама прикључака и карактеристикама.

Изграђен је око микороконтролера  и нешто пропратне електронике. Довољно је једноставан да га можете и сами направити, мада му је цена на Ибеју таква да се не исплати укључивати лемилицу.

Модел са слике сам изабрао зато што је компактан, има пуњиву LiIon батерију која је на самој плочици, апуни се преко уграђеног микро УСБ прикључка. компоненте се могу директно убадати у шестопнски конектор на плочици а у комплету су и три мерне штипаљке. Врло брзо се показао као практичан и користан инструмент.

1 Comment

  1. Branko

    Imam takav (kineska varijanta)mojom nepaznjom je crkao mikro kontroler (kosta 380 rsd)ali treba posebna lemilica za zamenu.Inace sam bio prezadovoljan sa radom,jeftin i perfektan unumer

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.