Изборник Затворити

РНИДС промовише порнографију

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/1542

На сајту РНИДС у одељку Архива вести можете наћи следећу вест:

У Београду регистрован домен под редним бројем 45.000
Београд, 11. децембар 2008 – Регистар националног Интернет домена Србије (РНИДС) регистровао је у среду, 10. децембра у 12:38 сати, домен под редним бројем 45.000. Домен под називом sexyjelena.rs пријављен је у Београду.

Када погледате тај сајт свашта ћете видети. Лично, немам ништа против порнографије на Интернету. Ко воли нек изволи, али ипак је мало претерано да РНИДС то промовише.

Сигуран сам да ће званичници РНИДС-а ову рекламу порнографском сајту образложити објавиљивањем статистичких података без улажења у намену домена и сајтова који се на доменима налазе, као и да по правилнику РНИДС није забрањено регистровати домене за порнограске сајтове, а и да порнографија није законом забрањена, те да је, што се њих тиче, све у реду, а ако неко мисли да је закон прекршен нек то реши са власником домена преко суда а РНИДС ће домен угасити ако добије налог од суда.

Но, није овде проблем да ли је закон прекршен или није. Овде се ради о најобичнијем моралу. Чак и закон регулише на који начин где и када могу да се рекламирају порнографски садржаји, али они то није битно, већ, зар су морали баш да објаве тај податак о 45.000 домену, када су већ видели о каквом домену се ради. Зар је то толико важно?

С обзиром да се овакве вести на сајту РНИДС не објављују аутоматски, већ ипак неко доноси одлуку о томе шта ће бити објављено а шта не, не би ме изненадило да се испостави да је тај неко добио мало у џеп да баш ову вест стави на сајт.

А наравно, много важније информације, битне да се види шта се стварно дешава у РНИДС на сајт неће ставити или ће их ставити са дебелим закашњењем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.