Изборник Затворити

WordPress Automatic Upgrade вас поштеђује ручног постављања нове верзије WordPress-а

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/729

У последње време нешто су заређале нове верзије WordPress-а, и да немам WordPress Automatic upgrade добрано бих се сваки пут изнервирао пошто је процедура за стављање нове верзије релативно компликована.

У ствари, никад нисам ни урадио ручно ажурирање верзије. Први пут када је требало то да урадим, читао сам упутства, закључио да је то компликовано и да ћу морати неке додатке поново да намештам па сам одустао. Признајем, можда то и није тако како се мени чини, али чини ми се довољно да нисам хтео ни да се упуштам у поступак. Е сад, ако је то мрско мени који као важим за неког зналца како ли је тек људима који нису верзирани са рачунарима и админстрацијом веб сајтова?

Међутим, WordPress је стално зановетао како треба да ставим новију верзију и после неколико дана поново сам се вратио том проблему, алиовај пут сам потражио на нету да ли постоји неко једноставније решење за ажурирање. Није ми дуго требало да ископам WordPress Automatic upgrade . Инсталирао сам га, али сам признајем зазирао од идеје да ће он аутоматски урадити нешто што ми не делује да може да успе из прве и ручно. За сваки случај направио сам копију свог садржаја блога заједно са базом, зажмурио на једно око и покренуо ажурирање.

За дивно чудо, све је ишло као по лоју, Уз неколико корака који сваки за себе оставља умирујући утзисак да је све под контролом, процедура се одвијала без икаквих пробелема. Очас посла добио сам нову верзију WordPress-а и све је радило. Ниједан додатак се није бунио.

Ето моје најтоплије препоруке. Ствите овај додатак и решите се муке. Додатак ће прво да уради копије свега (и кода и базе), сам ће да преузме са WordPress сајта нову верију, па ће онда да поискључује све додатке и запамти шта је како било укључено, па ће да стави нову верзију, врати додатке и на крају ће од вас тражити да обришете стару копију. Ако се којим случајем деси да ажурирање не успе (мени се то још није десило), имате све копије тако да ћете лако повратити старо стање.

Преузмите додатак са: http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-automatic-upgrade/

3 Comments

  1. Peđa

    Малопре сам њиме ставио најновију верзију и ради то како треба. Претпостављам да проблема може да буде само ако у WordPress-у драстично промене систем инсталација додатака, а то сумњам да ће се десити јер би сви додаци постали неупотребљиви.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Попуните израз тако да буде тачан: *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.