Теме: РНИДС

Хоће ли вам све радити када обришу .yu домен?

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/1390

Остало је још четири дана до брисања .yu домена.

Пре десетак дана сам вас подсетио да треба добро да проверите све своје интернет сервисе, јер када вам домен буде угашен нема повратка – све што је зависно од вашег .yu домена престаће да функционише.

Јесте ли направили пробу?

Јесте ли проверили свој ДНС на новом домену да ли можда има неки CNAME слог који указује на стару .yu адресу?

Имате ли неки посебан сервис коме корисници приступају преко Интернета, а још увек користе стару .yu адресу?

Имате ли неки програм код својих клијената који се преко Интернета повезује са вашим сервером, рецимо због ажурирања верзије, преузимања података, или неке друге врсте комуникације, а који користи .yu адресу?

Ако нисте, проверите све то, како функционисање ваших сервиса па и пословање не би били доведени у питање. Искористите овај викенд, јер ће тада вероватно опасти обим комуникације на вашим серверима, да искључите сами свој .yu домен и утврдите да ли то онеспособљава неки од ваших сервиса. Ако се испостави да постоји проблем, то, због викенда, неће погодити много ваших клијената, а имаћете и мало времена да проблем отклоните, ако је могуће.

Не заборавите да се захвалите РНИДС-у због свих ових компликација. Морате да их трпите да би неколико људи добро зарадило на продаји домена.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Попуните израз тако да буде тачан: *