Теме: Бесплатни програми | Интернет свет | Информатичко друштво

Интернет телевизија долази на велика врата

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/744

До пре само годину и нешто о интернет теливизији смо више причали него што смо знали. Основни предуслов да можете да гледате ТВ програм преко Интернета је да имате довољно велику брзину интернет везе а то је у Србији, као што знамо, још увек у домену научне фантастике.

Ипак, увођењем ADSL веза у Србији, врата су отшкринута. Можемо помало да завиримо у тај свет и да се сладимо видевши шта нас тек чека када интернет монопол у Србији буде потпуно затрт и када будемо могли да за исти новац добијемо знатно веће ресурсе, као што је то у нашем окружењу.

Већ са брзином од 512 kbps можете сасвим пристојно да одгледате неки ТВ канал. Ако сте вођени знатижељом копали по Интернету не бисте ли нашли неки пристојан ТВ стрим, а који је уз то кодиран у неком пристојном и распрострањеном формату који чак и ваш рачунар уме да прикаже, вероватно сте поприлично време потрошили уз мршаве резултате.

Недавно сам наишао на Livestation (http://www.livestation.com/), сервис који пружа податке о огромном броју ТВ и радио програма (у овом тренутку их је око 2200) и не само то, него можете са сајта преузети бесплатан програм којим све те програме можете да гледате. Баш тако, не треба вам ништа више до Livestation програм и сви канали су вам на дохват руке, само треба да у том мноштву ископате оно што је вама занимљиво.

Програм је расположив у верзијама за Microsoft Windows, Macintosh OS (OSX Tiger, Leopard) и Linux.

Након инсталације програма он вам нуди да отворите налог (потребно је само да наведете своју имејл адресу која ће служити као корисничко име и лозинку). Налог се отвара на Livestation сајту тако да можете да га користите са било ког рачунара.

Програм одмах приказује неке популарније програме, а ви имате могућност да сами проберете и у свој избор уврстите било шта са великог списка. Не само то, ако знате за неки програм који није на списку, можете га додати, као што раде и многи други корисници овог сервиса и тако се база све више увећава.

Иако је већина програма за нас потпуно непозната, база садржи и неке веома познате канале као што су CNN, BBS, CartoonNetwork, Deutche Welle, MTV, Sky News и многе друге.

Од наших канала, на списку су само Пинк Мјузик и Рaдио Телевизија Војводине први програм. Након инсталације програма додао сам још Девић ТВ, Мерак ТВ и РТВ Војводине други програм.

Наравно, и међу осталим каналима ћете наћи доста занимљивих, неки су локалног карактера, а неки су покренути приватном иницијативом. Све у свему, има свега, од вести и политике, па све до музике, филмова, забаве, религије, спорта и другог.

17 comments to Интернет телевизија долази на велика врата

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Попуните израз тако да буде тачан: *