Теме: РНИДС

РНИДС спонзорише државу

Скраћена веза: https://pedja.supurovic.net/veza/1432

У јеку оправданог постављања питања шта РНИДС ради са огромним парама које су приходоване регистрацијом прескупих .rs домена, РНИДС прави потезе који су благо речено необични.

Пре неки дан сам скренуо пажњу на невероватно разбацивање новцем одржавањем седнице Скупштине у луксузном хотелу и упошљавање маркетиншке агенције за организацију свега тога, а није дуго потрајало да смисле нови начин да непотребно расипају отето.

На 47. седници Управног одбора РНИДС одржаној 17. фебруара 2009. управни одбор је донео одлуку да се Републици Србији додели донација од 200 домена на период од десет година за наменско коришћење за потребе државне управе. Ова донација ће бити остварена кроз уговор РНИДС и Управе за заједничке послове републичких органа Републике Србије.

Све домене који буду регулисани кроз донацију регистроваће директно РНИДС на захтев УЗЗПРО, а о да би се знало о коликим парама се ради треба имати у виду цене регистрације домена директно код РНИДС-а а не преко регистара, које су вишестуко веће.

Успут је одлучено да се резервација домена за потребе државе (што је својевремено у јавности протумачено као скандалозна злоупотреба) продужи до 30.09.2009. године.

И ето тако, нас деру безобразно високим ценама, а онда спонзоришу државу, уместо да буде обрнуто.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Попуните израз тако да буде тачан: *